Alternativ tre.

In -, Bungle Rain by Elisabeth

Egentligen är jag som person en antingen eller. Alltså antingen satsar man eller så inte, men nu har jag uppfunnit( för egen del) alternativ tre. Jag pratar om att starta en gång till eller göra vinter med Bungle Rain. Visst räcker en seger i ett försök till att anmäla i final v75 men resan är lång och banan har gett mig och just Bungle otur och krångel. Vintervila/träning lockar.

Sist vi åkte ner var han mycket orolig i transporten, samt visade att nerverna inte var i ordning när vi kom fram. Ändå fattade jag inget då blodvärden och den träning han gjort innan var väldigt bra. Han hostade flera gånger efter galoppen och det kom upp slem. Värmde för mig med sin tunga utanför och bröt i bakvarv. Nu såhär efteråt ser jag att han visade mig  allt han kunde, något var inte bra.  Ska jag säga tur att han inte fullföljde? Ja.

Två dagar efter loppet var vita blodvärdet högre än normalt och hosta i två dagar. Sedan vände allt och han blev som vanligt. Så är det att ha unghästar och starthästar i samma stall.

Nu känns det som snopet att ställa undan min kämpe, och då när jag inte vet varken ut eller in kommer alternativ tre!

Lopp för treåringar på Bergsåker den 21, volt och på tillägg. Står mycket hårt inne i loppet men: det är nära hem och bara vi får med oss ett bra minne av ett fullföljt lopp i ryggar kan jag fira Jul och se framåt utan oro. För han känns otroligt harmonisk och stark även om den senaste tidens väderlek gett dåliga träningsförhållanden. Tror dock han står sig bra på grundformen och anmälan går ut i morgon bitti.

I övrigt har vi opererat Soul Tan nu samt kastrerat(!) Kan tyckas onödigt för den som sett hästen och hur snäll och lugn han är, men hur hingstig får en ettåring vara? Jag känner typen och de brukar lägga all kraft på fel saker om man inte kastrerar i tid. Blev lite orolig då det kom febertopp och dålig att äta efter op men nu verkar det ändå vänt. Skönt.

Vi ser fram emot Januari och hoppas starta Everest Sisu som då är tre år samt Norm Elda som verkar fungera i travet just nu. Otroligt spännande och samtidigt mycket jobb då vi har de två som blir ett år 2017. Bara börja förbereda för inkörnng i april och så börja om igen.
Livet är fullt av allting, inget är icke representerat här hemma och det är tur vi verkar orka med:) Det behövs kraft men vi lever endast en gång gissar jag. Bara se till att leva fullt ut.