Amatör SM från spår nio!

In - by Elisabeth

Skulle önskat spår ett eller två men då det blev som det blev får vi ta det bara. Kanske är det bra för min häst Everest Sisu att gå i rygg ett tag denna gång. Det är dubbla open stretch så förr eller senare får vi chansen hoppas jag.

Hästen min känns piggare och gladare än på länge, kan vara för vår nya träningsmetod. Sedan förra starten har han inte sett åt en vagn då jag enbart jobbar honom under sadel numer. Där är han bättre än de flesta travare måste jag säga. Mjuk, smidig och vill lära sig hjälperna. Vi rider även regelrätta backintervaller i lagom sandunderlag. Träning även för mig, vore jag yngre skulle jag inte tveka Monté. Det är en tuff träningsmetod även för ryttaren. Tanken är att Everest Sisu skall kvala i Monté innan vinteruppehållet, för framtida valmöjligheter.

Vi kommer resa ner till Mölndal/Åby fredag med vilostopp och sedan övernatta. Resesällskap tar vi med vilket blir vår tvååring som inte verkar ha några problem att resa och äta. Det kan enbart påverka gott på Everest. Det blir barfota men denna gång sätter jag eventuellt på tåsko bak för att ge lite mer fäste. Banans beskaffenhet bestämmer. Helstängt och vanlig vagn som innan.

Hur det blir kört går inte att säga och det är inte lätt att läsa loppet. Gissar att en favorit sitter till höger om mig bakom bilen, bra att ha säger jag. Vi bör räknas om man inte har en vinnare, de lopp och tider min gjort säger en del om vad han skulle kunna om vi haft spår ett och kortare väg. Vi lär inte sitta och sova så mycket vet jag.