Att bestämma beslut

In -, Bungle Rain by Elisabeth

Det har jobbats på som vanligt i några veckor nu. Ändå utan att bli slentrian och tråkigt. Hästarna och de andra djuren står för det mest spännande, kanske inte så konstigt. Vi har absolut energin laddad främst på våra hästar.

Sedan sist jag noterade lite på sidan har vi beslutat och genomfört kastrering av Everest Sisu. Detta gjordes i måndags och han ser i alla fall ut att må bra. Denne fine fd hingst på två år, visade enbart fina takter länge. Det var sist på Dannero i ett jobb med två andra hästar det brann till. Han slog ut i vagnen mot annan häst ( gick dessbättre bra) samt hade ögonen på allt annat än framåt. Travet är utöver det vanliga, även kapaciteten men att bete sig så här går inte hos mig. Blir helt klart mycket spännande att se om jag valde rätt beslut.

Småhingstarna trivs och är ännu väldigt fina att hantera. Caramella B.F. åker till Norrby under Mars, för att föla i början på Maj samt ombetäckas med Father Patrick.

Norm Elda är fin men tyvärr måste jag säga: växer! 162 i manke nu och det kommer inte att stoppa där. Därför rullig och lite av på mitten som det känns just nu. Bara sänka farten och träna tungt ytterligare. Gillar henne.

Sen kommer vi till den verkliga frågan, Bungle Rain. Bara utvecklas hela tiden och jag får svaga nerver för detta. Det är givetvis enormt roligt att vi själva tränat och byggt och vårdat. Svårt att förklara för de som finns runt om oss, jag borde bara slappna av och njuta. Det är dock pressen att klara matcha den här individen som är svettig. Inte heller träna för hårt och att samtidigt inte för lite. Jag har inte förut kört, tränat eller skött om en sådan talang. Dessutom med ett psyke som är stabilt som berget. Aldrig varit sjuk, skippat maten eller inte kommit fram i hagen/boxen för träning. Snäll och vettig som få hingstar, dessutom väldigt snygg tycker jag.

Kommande tisdag går vi igenom honom och är allt som det ska efter detta kör jag vidare till Julmyra Gård  och Stall Liljendahl.  Skönt/ont inombords tills dess för mig.