Bitarna föll på plats

In - by Elisabeth

Äntligen hände det som vi jobbat mycket hårt för i flera år nu. En del är att vi fick tillgång till den sjöbod som vi byggde förra året denna tid. Efter mycket kontroverser med Kommunen, vilken vi fått mycket rätt i kunde vi få ett tillfälligt slutbesked före midsommar. Detta innebar att vi kan använda oss av denna fram till 2017 då vi gör de sista ändringarna enligt kommunens vilja. Skönt på sitt sätt.

Sommarvädret anlände och det blev en mycket skön midsommar. Alla i den stora familjen verkade må bra, även djuren.

Det är här den största glädjen bara omfamnade mig och Anders fört och främst. För i den glädjen ligger Bungle Rain och den prestation har gjorde i Torsdags på Midnattstravet Dannero!

Han bara var starkast i ett mycket struligt lopp där han inte helt enkelt kunde komma fram i början på loppet som han varit van i de två andra vinsterna i år. Det syns tydligt att han blir förvirrad att inte kunna löpa ut och utnyttja sitt stora steg, därför extra bra att vinna ändå. Han visar att han kan och vill vara först efter sista varvet i tredjespår, travande runt 14 tempo. Inget just vid målgång kan hindra mig att springa till honom. Det är han och ingen annan som gör det värsta jobbet, och hur han orkar!

Vi hade pulsmätare i värmning och den visar på en enorm kapacitet jämfört med fler andra  hästar jag haft. Endast tre år, här gäller det att förbereda på bästa sätt inför nästa uppgift. Viktigt för mig är att inte starta för tätt nu heller. Det kommer om allt går enligt planerna bli tätare i höst och då ska han vara redo för detta. Efter loppet var han lika lugn som innan, att stå och blåsa eller ens visa obehag har aldrig hänt. Inte heller hingstig och behöva visa krafterna i onödan ligger för honom. Allt läggs i träning och lopp, hur stort är inte det?

Nästa start blir Östersund den 27 Juli, har i alla fall jag tänkt. Hoppas nu inga problem visar sig, förkylningar eller något annat. Bra verkar han dock må, äter åter lite gräs i sitt grönbete. Slukar all mat, rullar i sin stora box och vilar dessemellan. Nya vagnen fungerade utmärkt och nu blir det kusken som får välja igen:) ska vi ha spyder eller custom i autostart nästa gång?

Jag kommer ändra huvudlag nu för att fokusera bättre. Jag har kört kval i helstängt som tvååring och det var en stor skillnad på honom då jämfört med öppet huvudlag. Tanken har hela tiden varit att välja mindre lopp med ytterst lite utrustning för att träna och stabilisera psyket inför de större utmaningarna.

 

Ojoj, mycket om denne ytterst fina kille men det känns helt rätt att han får stå i mitten. Värre kapacitet på häst har jag inte kört/tränat och då har jag kört Caramella B.F med rekord 1.12.3 full väg A.

Nu ska vi vila några dagar sen på´t igen!