Boden glömmer vi, siktar mot V75!

In -, Laura Sånna by Elisabeth

Vilken tråkigt kväll och lopp det blev för Laura Sånna och mig.  Hon gjorde ett ohyggligt bra lopp igen och visar att hon kan gå på långa isbrodd hur enkelt som helst. När vi skar mållinjen som tvåa kände jag mig mycket varm för henne men samtidigt besviken över hur loppet blev kört. Eller,, hur dum kan man vara som tror att konkurrenter skall vilja ha rygg på en en storfavorit kanske jag skall säga?

Det bukar bli så i de flesta lopp som jag sett ( och det är många varje dag). Inte i Boden. Nog för att jag stack ut hakan i segerintervjun sist då jag tyckte att det inte fanns konkurrens men ändå. Bara att ta nya tag och för att se om mitt fina sto kan få en bättre resa i ett lopp med erfaren proffskusk så går vi mot V75 på Romme den 29 Dec. Det blev till slut Ulf Eriksson som kör och det känns bra. Det är länge sedan han kört åt mig men vet att han är mycket skicklig.

Laura skall gå ett voltlopp på tillägg 20 m V75 2 och endast ston högst 360 000. Jag har kollat in motståndet och med en fin resa har hon stor chans vilket känns spännande. Hon bör dessutom troligen slippa längre typ av brodd och kanske fram helt. Till fördel för henne, absolut!  Vi kör en lättning av balansen men i övrigt samma utrustning.

Efter detta gör vi vinteruppehåll och hon skall kollas upp efter dessa prestationer. Nu blir det Jul även hos oss mellan allt jobb.