Debut för Everest Sisu

In - by Elisabeth

Då var vi tidigt ute med första starten för Muscle Hill(aren). Han är ju ingen snackhäst då priset var för moderat för detta, men ack så skönt att bara sela ut och hoppas. Utan krav på varken honom eller mig, med tanken att han ändå skall  visa hur vi ligger till.

Vi har lite funderingar då han känns kapabel men väldigt loj i träning eller om han går ensam på banan. Annat är det om häst kommer utanpå eller tätt bakom. Bara för att få ett svar tar vi och åker till Bergsåker på onsdag eftermiddag i lopp ett. M. Melander sitter upp och bra spår har vi fått. Mycket intressant.

Bungle Rain tränar på nu när vi fått fint underlag ( så länge det varar). Inga planer ännu på banjobb, kör Mars ut så ser vi.

Caramella B.F. är inte så farligt rund trots att hon äter bra, ska inte föla förrän i början på Juni. Ser fin ut och känns glad vilket är viktigt när man ska bli mamma.

Norm Elda har inte fungerat alls i vinter men nu är allt som förändrat. Tränar perfekt och vi siktar på nytt kval när Dannero kör igång i slutet på Mars.

Bold Eagle, Genevieve Sisus mäktiga pappa gick och vann ännu ett stort franskt lopp i går. Förväntningarna stiger på henne och så snart det är barbacke i vår ska vi börja sela på.  Kan knappt bärga mig att få se vad vi har att jobba med.

Tyvärr har jag själv sett bättre dagar än de som är nu. Lite olyckor har jag råkat ut för i vinter, för många för att jag säga att jag mår bra. Omkullkörning, avåkning av hästrygg, samt lite mindre blessyrer vid skoning mm. Värst är nog mina händer som skall opereras då senorna och lederna i fingrar inte är i bästa skick. Röntgen i morgon samt remiss till handkirurg snarast. Skulle behöva kur med värkmedicin egentligen men blir så trött av sådant. Bara bita ihop som vi hästmänniskor är bra på.

Jobbet med hästarna tär ändå på en kropp som arbetat sedan 15 års ålder. För det mesta betydligt mer än heltid. Egentligen inget märkvärdigt och det har absolut gett resultat. Bara betala priset för det. Drömmer att en framgång med tex Everest Sisu på onsdag kan få mig bli stark igen.