Depp, Depp och ta nya tag

In - by Elisabeth

Kortfattat hur det känns sedan jag sist noterade lite om vår verksamhet med travet och hästarna. Vårt fina ärliga sto startade på Gävle den 18 Maj, och det blev vad som på allvar fick mig att vilja dra mig tillbaka i denna hårda sport som vi satsat nästan att kraft, pengar samt själ i sedan många år. Loppet blev tvärt emot vad jag önskade och det hjälpte föga att jag försökte förstå kusken på min häst samt den som sänkte både sig själv och oss. Inget nytt, är man med i leken får man leken tåla. Då det är levande djur som är i centrum i alla fall för mig, kan jag inte tåla leken utifrån det tillfället. Grät och led oerhört med Laura Sånna som kördes i botten. Loppet var inte ens över då jag bestämde mig att hon aldrig skulle behöva ge allt av sig själ i tävling för mig eller någon annan. Jag tog om om henne det bästa jag bara kunde, lastade och åkte hem. Bestämd till hundra procent fick hon nu gå till avel för att uppfylla den förra ägarens dröm. Min dröm att hon skulle gått upp i Stoeliten gick i kras men hon själv är för alltid den häst som kämpat hårdast och gett allt för mig. Hoppas du har det bra Laura.

Nästa depp var att det blev galopper i lopp för Everest Sisu och Soul Tan , samt att jag insåg att Chip Life inte skulle räcka i sommar här uppe. Så snäll och fin som han är fick han gå tillbaka även han till uppfödaren.

Nya tag då? Ja det blev en ettåring som heter Joyful Melody och skall tränas hos oss samt vara sällskap till Yazmine. Jag inte vill att hon ska gå ensam på bete på dagarna. Vågar inte släppa ihop henne med äldre häst. Det ser ut att vara bra val för oss och Yazmine.

Nya tag är även att starta Soul Tan och Everest denna helg igen. Soul Tan är kontrollerad av veterinär ( utan anmärkning) efter senast och känns mycket fin. Det gör även Everest. Ny kusk provar jag med och kan bara hoppas att det går bra. I annat fall vet jag inte hur framtiden ser ut för oss. Tanken är att vi här hemma skall få energi av verksamheten och att vi och hästarna ska må bra och ha roligt. Just nu är det inte så tyvärr. Riktigt redo för att ge upp är jag inte.

Bilden är Laura Sånna efter V75 vinst i vintras.