En start till i år

In - by Elisabeth

V75 loppet för Everest Sisu blev ingen höjdare för honom och kusken. Det visste vi om innan då spår 11 inte är något vi strävat efter i ett så hårt lopp. Tanken att anmäla till Kriteriet efter det här tålde att tänkas om.

Det gjorde jag och hur hopplöst det än såg ut för honom på vägen, gjorde han ett bra lopp av  det jag såg. Han tappade motivationen när han fick backas ut. Avgörande att jag ändå anmälde till Kriteriet är att han kändes bra i travet för Ulf, samt att han hämtade sig mycket snabbt efteråt och alltså verkar behålla god form.

Han verkar inte sliten men vi gör troligen vinter snart då Everest överraskat oss positivt ett bra tag nu med rätt många lopp för en treåring. Hur det än går på söndag är vi nöjda.

Helt klart är jag stolt att ha starthäst i ett eftertraktat unghästlopp. Vi fick spår 8, ingen höjdare men hänga ner för detta är ingen mening.

Utrustning blir som tidigare men tycker inte att spydervagnen behövs så vi kör vanlig vagn. Möjligen öppnar jag till open eye om det faller väl ut i värmning.

Vi åker ner i skymundan och njuter av dagen.