En uppochner dag

In -, Soul tan by Elisabeth

Vi packade och for till Dannero denna gråa, snöregniga dag. Ett testjobb med Bungle Rain för att se om ändringen av balans bak var den förbättringen som jag hoppats på. Men, tyvärr. Han var betydligt sämre än innan starten på Valla sist. Märkt att han gått lite mer till höger i vagnen hemma, seciellt i högerkurva. Detta visade sig i bakvarv nu, bröt en hel del och vill inte flytta in bakdelen till vänster. I rätvarv, ja då är det nästan perfekt i farter över 15. Det är när vi går in i kurvan som han sätter vänster bak en bit under ( sticker) samt flyttar ut och liksom tar höger ben i en liten båge framåt. Deppad och brydd. På hemvägen ringde jag en polare som varit med ett tag och berättade vad jag upplevt. Kastrering? Det var då jag omgående kom på något som jag lagt åt sidan sedan jag fick info av veterinär  när Bungle redan var tvååring. Han har en roterad testikel. Då tyckte veterinär inte att det behövde nödvändigtvis bli problem, men vi visste inte hur stor och tung han skulle bli. Givetvis har även kulorna blivit tunga och nu när jag observerar ser jag att han inte kan dra upp den roterade som han borde. Inte kul.

Vi åker och går igenom vår fina springare i morgon och mest troligt kommer jag att kastrera. Gör det ont och han inte fungerar är valet lätt, att gå till avel med roterad testikel skulle inte locka stoägare om han så blev flerfaldig miljonär i framtiden. Det ligger ärftligt i det där. Nej, han ska först och främst må bra innan han han springa och prestera. Bara skit att jag inte tänkt på detta, speciellt under vintern. Det har ju definitivt kulminerat, dessa problem. Nåväl, bättre sent än aldrig. Jag har inte förr haft hingst med dessa problem.

Nu till det mest uppåt som kunnat hända för att få dagen på rätt sida. Soul Tan, vår enormt fina tvååring. Han går sitt tredje banjobb själv i dag, och på vilket sätt. Trots att han är tittig håller han 40 tempo och avslutar 32-35 sista 500 m. Utan checkrem, öppet huvudlag men i finaste custumvagnen. Sedan lullar han in i stallet och myser. Det här ser bra ut, eller hur?

Men så blev han valack strax före jul.