Går bra jämsides med krångel

In - by Elisabeth

Det känns som helt omöjligt att hålla ett rakt och stabilt liv på gården och med hästarna. Vi har hunnit starta flera gånger under Augusti, och det har varit uppåt värre med tydlig utveckling på Soul Tan men även Everest Sisu. Det är jag själv som kört, blad annat under Sundsvall Open Trothelgen! Soul Tan var tvåa på lång distans på mycket bra tid. Speciellt med tanke på att han togs lugnt av körande Rickad N. Perfekt inför uttagningar till Bredders Crown den 7/9 Umeå. Ser hårt ut det loppet men jag skall komma ihåg att jag själv har en mycket bra unghäst! Jättespännande.

Everest Sisu som jag funderat på sälja då han inte verkade vilja tävla…..Ja det har vänt och jag är mycket tacksam att jag väntade ut honom. De lopp jag kört har haft stora egna brister för mig, tyvärr. Jag behöver köra ännu mer och ofta. Everest är helt sanslös att kämpa numer. Samt att han verkar gilla att jag kör själv.  Speciellt nu när jag inte behöver hojta och vifta med tömmarna. Vi går ut för fjärde gången på kort tid, den 2/9 Dannero. Verkar vara lämpligt lopp om jag skärper till mig.

Så kommer vi till det tråkiga, Bungle Rain vad annat? Han var i perfekt skick och jag skulle köra honom i Provinskampen förra helgen. Samma natt vi kom hem med de två andra hästarna som tävlat så bra, hade Bungle kommit sig ut ur sin box och gått in till Caramella med föl. Gissar att hon sparkat till honom och han hoppat ut ur boxen för han hade skrapat upp ett bakben ordentligt. Tur var att det såg ytligt ut och jag hade alla grejor hemma för omläggning. Han var också vid gott mod, konstigt nog.

Då vi ändå hade tid i måndags i Uppsala för operation av Trixxer ( samt kastration) tog vi med Bungle för att få antibiotika. Röntgade skenbenet och det fanns inget skadat vad veterinär kunde se.

Dessa ord att ta nya tag bara ringer i mina öron med den finaste hästen som finns med den största oturen. Borde det inte vara slut på den nu? Jag hoppas kunna köra honom om någon vecka, och då har han inte tappat mycket som jag hoppas.

Nu ser vi framåt och mot den vinst som han bara ska ha innan vintern.