Gott ställs mot ont

In - by Elisabeth

Det blev inte roligt i dag då vi bokat tid hos vår veterinär gällande Trixxer som nu är två år. Egentligen har både jag och Anders märkt att han inte var som andra unghästar allt sedan han kom från stuteriet där han är född. Efter endast två månader kunde vi se att han var väldigt vinglig och hade ovanligt svårt att ta sig upp från liggande. Han har aldrig känts halt eller varit sjuk men något har inte stått rätt till.

För en dryg vecka sedan bara gick han omkull under vårt träningspass. Snubblade på sina egna ben och jag ramlade ur vagnen. Det gick bra men jag fick den sista tankeställaren och i dag for vi alltså för att höra domen från veterinär.

Diagnosen heter Ataxi även kallad slinger. En nervåkomma som troligt härstammar från födsel alternativt mycket tidigt i livet då hans rörelser inte är något nytt för oss. Hur vi kunnat köra in och träna i nästan ett är en olöst gåta. Tyvärr finns inget att göra och vi måste säga farväl till ännu en fin häst på kort tid. En som aldrig fick chansen. Livet är hårt.

Om vi övergår till det goda fixade Laura Sånna åter en fin slant till oss genom att vara tvåa på V75 sist! Loppet blev mycket märkligt kört och hon lämnades i dödes ett tag. Hade detta fått fortgå hade säkerligen Laura vunnit. Nu blev det till att ta upp och släppa ner en mer betrodd häst som ändå tröttande och Laura blev tvungen att runda denne i sista sväng.

Vilken häst! Vilken Tjej! Det tål att upprepas hur många gånger som helst. Nu siktar vi på Diamantstoet den 8 Mars Romme travbana i Borlänge.

De andra tränar på mycket bra trots dåligt underlag. Vi ställer i ordning någon månad till i väntan på stabilt väder/underlag på bana.