Händer mycket nu

In -, Everest Sisu by Elisabeth

Det blev en händelserik vecka som var. Måndagen och premielopp med Everest Sisu blev väldigt spännande för oss. Då den här grabben inte fått träna på en tävlingsdag (och är lite okoncentrerad) var det fullt upp att köra honom. I bakvarv sprang han mest och bröt även om travet kändes som det skulle, dvs mycket fint.

Efter diverse funderingar och byten av öppet huvudlag till helstängt samt att jag rensade öronen på bomull:=O körde vi ut i defilering. En helt annan häst, mer skärpt och framförallt mer driv framåt då vi kom först ur volten. Mycket nöjd på en bra tid 30.3 första gången i ett jobb i den farten.

Helt cool både efter loppet och nu i dag då han följt Norm Elda i jobb på Dannero. Blir nog kval framöver då han är så lugn och inte verkar bli stressad.

Bungle Rain bröt segerraden på Östersund den 27/8. Vi kan lugnt säga att vi är mycket glada för det, för på det sätt han öppnade i sitt livs andra Auutostart ( Dec 2015 som tvååring för den första). Ledningen från åttondespår bara klev på. Märkte att jag var kanske bland de få som trodde att han skulle klara det, men man kan aldrig veta säkert. Bungle är ju grym i träning och jag vet hur det känns att vända upp med honom.

Vi siktar på ett lopp den 16 Aug Hagmyren, innan vi förhoppningsvis kan starta i Umeå Breeders Crown försök.

I går hämtade jag Caramella B.F. och hennes jättefina föl e Trixton vilken även fått äran i år igen.  Vi kallar lilltjejjen för Trixi för enkelhetens skull här hemma. Carra verkade jag omgående i går kväll och i dag avmaskning. Det känns för mig som att hon är glad att vara hemma. Vi ska göra mer än allt att hjälpa henne bygga upp sin dotter till en stjärna lik mamma.

Äntligen har vi alla ägda hästar hemma i stallet.