Hett om öronen

In - by Elisabeth

De närmaste dagarna selar jag ut tre hästar och kör alla själv. Det känns lite konstigt samtidigt som en enorm spänning och ansvar finns med i bilden.

Chip Life skall vi prova voltstart på Dannero lördag. Det är breddlopp och vi har både bra spår samt att motstånden är lite enklare jämfört med sist. Detta är givetvis om han vill gå ur volten och trava fram. Jag har fått rapport att han förut inte ville volta och därför kan jag bara göra mitt bästa att övertyga honom och försöka komma iväg. Troligen blev han hovöm sist av de tunna skorna men det är endast en gissning. Vi tar detta lopp och ser hur han vill göra. Chippen är i vilket fall en mycket trevlig häst som är rolig att träna och snäll och fin.

Söndag skall jag och Everest Sisu årsdebutera på Hagmyren i volt 1640 m. Vi har fått springspår och jag hoppas kunna komma iväg bra. Han är väl förberedd men det är första loppet för året och jag vet inte hur han vill då han är en av de mest speciella hästar jag haft. Även en av de bästa.

Soul Tan tar jag ut i ett amatörlopp kommande onsdag på Bergsåker. Även det är voltstart. Vi har dåligt om poäng och jag tycker det känns onödigt att sätta upp proffs då han troligen behöver mer felfria lopp för att bli säker och kunna utvecklas. Han har kapacitet det vet jag, men de lätta lopp han vann i fjol går inte att jämföra med vad som krävs nu.

I kväll kom en ny hästtjej till oss, Emilie K. Fin stam och häst. Vi har förstärkt med en starthäst då vi inte vet hur det blir med Chippen och även Trixi (som är tänkt kvala). Det kan vara så att hon behöver mer tid samt att hon har sina benbitar i karlederna som inte är så lätt att operera bort. Klarar hon tävla med dem är blir hon en bra häst.

Nu samlar jag allt självförtroenden jag kan och ser fram emot de närmaste dagarna som kommer bli tuffa.