I långa loppet.

In - by Elisabeth

Så var den första starten för Bungle Rain avklarad. Förberedelserna, resan ner och värmning kändes helt efter planerna. Den stora svarta tvååringen kunde inte varit lugnare innan tävling.

Loppet från 5 spår ( nerstruken) blev tungt för honom då innerspår gick 16 första 500 och Bungle i tredjespår och blev utsvarad i avancemanget. Väl i ledningen tappade han koncentration och travet vilket blev galopp.

Det blev nya tag och ikapp fältet och på nytt ut i tredjespår på sista bortre. Där syntes det krokas ihop lätt och en punktering därefter gjorde att körsven tog upp och lät min häst gå i mål utan körning.

Detta är trav och det går oftast inte att förutse hur andra skall köra. Inte heller kan man vara säker på att beslut som tas är det rätta. Nästa gång kan allt stämma och då är detta glömt.

Bungel gjorde det bästa han kunde och är stark nog att komma igen under vintern och utvecklas ännu mer. Åter hemma efter krångel med hjullager och halt väglag, känns han positiv och framåt. Ingen synlig eller kännbar stelhet, god aptit och på lekhumör.

Det är tränaren som funderar och ältar det som skett, vilket är normalt för mig. Det känns dock som jag fått svar på det jag velat, min häst är stark och rejäl redan nu. Lättlärd och lugn även på tävling, samt äter och dricker på resa.

Vi satsar på mer träning genom en del provlopp och att byta positioner speciellt. Vi bör kunna se på lopp i Mars eller April. Viktigt är även att se till vädret och banorna, nästa start skall vara utan brodd och tunga järnskor.

Det är en fortsatt tråkig vinter och tid före Jul. Snön och det fina underlaget syns inte till tyvärr. Nytt i Stallet är fölet Red Hot Tapdancer som jag hämtat hem i måndags. En mycket försiktig kille, gråskimmel och liten jämfört med vår egen Soul Tan. De två håller just nu på att komma över sina mammor och förhoppningsvis börja leka och springa.

Everest Sisu utevkals även han som vi hoppats och Caramella verkar inte må dåligt med sin begynnande mage.

Vi fortsätter att träna och bygga styrka och smidighet och längtar till nästa start.