Inte vår kväll i går

In - by Elisabeth

Bergsåker igår kväll var faktiskt inte så dåligt trots startgalopp och därefter distansering:) Märkligt nog. Klart det inte är roligt men nu har jag i alla fall känt av hur Västerbo Appetizer ligger till i kapacitet på allvar. Värmde länge och därefter snabbvarv inne på banan och det kändes bara bra. Även provstart innan lopp fungerade men i starten så blev det stillastående och galopp. Han blev helt konfys när bakomvarande kom upp. När vi kom igång var fältet långt borta men jag valde köra på och det var tyvärr på slutvarvet han tog vänstertöm mer och mer. Utan galopp och dessa problem med att han inte lyder vänster är han en häst som mycket väl kommer att utvecklas. Vi jobbar på att lösa det här.

De övriga hästar mår bra och det finns ett fint sto som bara blir rundare för varje vecka. Lite för rund kanske men Caramella ser ut att må väldigt bra. Lille Soul Tan är inte så liten numer, har börjat tro att han kan leka med mig och klättra mm. Det gäller att uppfostra från början, det går nu att hantera han relativt bra. I veckan skall han verka småhovarna och jag är lite spänd men då mamman är lugn så kan nog jag lita på henne.

Det är mycket skoning/verkning då vi har 6 hästar samt föl. Och inte blir det bättre ju större de små är. Everest Sisu skall även han få skor denna vecka, helst i dag. Det är nämligen planerat att han får följa Lassi in på banan i morgon och han bör i alla fall ha skor fram då.

Lassi måste som jag ser det, komma ut i lopp snart. Det går inte att få till ett jobb med många hästar i närheten tyvärr så vi letar lopp.

Bungle Rain planeras in på rakbana under denna månad, det händer saker åt rätt håll hela tiden. Väldigt svårt att beskriva att köra honom. Jag fryser och svettas om vart annat och inte beror på det på nåt kärringtillstånd i alla fall.

Nu är hösten här och den välkomnas!