Läget inför lördag Bungle Rain.

In - by Elisabeth

Bungle har inte haft de förutsättningar för vinterträning som jag på förhand hade sett fram emot. Avsaknad av snö samt med detta fint underlag att träna på gjorde att vi fick uppfinna nya träningsätt hemmavid. Sedan februari har vi gjort vad vi kunnat och jag väljer starta i gång honom då aktuellt lopp ser bra ut.

Bungle gick i dag jobb på Bergsåker och kondition samt vilja är på topp. Jag brukar inte gå ut i årsdebut med krav på lopp i kroppen vanligtvis men nu är det så. Två banjobb har vi avverkat men ändå har jag på känn att vi behöver loppet inför kommande uppgifter. Hoppa från brodd till sommarbalans kan ställa till det, fysiken är mycket bra då han startade sent på året i fjol.

Sedan kan jag bara spontant känna att läget blev en mycket positiv överraskning. Kanske kan Daniel hitta fritt omgående och då kommer jag att känna mig lite lugnare.

Öppet huvudlag, skor runt om men jag kommer prova ut checkrem vilket han inte gått med i tidigare.

Årsdebut är alltid en mätare på hur vinterträning fungerat, vi vill se att det är bra innan vi tror på seger direkt denna gång.