Laura Sånna på gång

In -, Laura Sånna by Elisabeth

Vi drog till Bollnäs men Laura Sånna den 22/11 och hade jag inte klantat mig i starten kan jag lova att vi hade varit på pallen. Nu kom vi fyra på samma tid som trean och inte mer än högst en par meter från segraren. Laura kändes toppen och är stadig och fin i traven. Även i dagens slaggtur är hon en helt annan häst än efter vårt första lopp tillsammans. Behandlingen i vänster bak och framknä har träffat helt rätt. Nu gäller att hålla henne fräsch och hitta bra lopp. Då Anders och jag skall på semester den 6/12 (och bli borta 8 dagar)anmäler jag ut till Romme alt Boden den 30/11. Det blir då lämpligt med vila för henne efter detta.

Det är fruset och hårt i marken utan snö ännu, varför skritt med tryckvagn eller rida i skogen passar bra. Lite motion samt uppbyggnad för det som förhoppningsvis kommer med snö och fint underlag. Börjar redan nu se fram emot våren då vi har så fina hästar.

Bungle Rain bygger upp sig nu då han visade sig vara ohalt efter operation och sex veckors vila på det. Skönt minst sagt. Tänk om……han kommer tillbaka starkare och friskare!

Vi hinner faktiskt med att förbättra och reparera lite på vår gård emellanåt, bland annat gjuta en fin platta till huvudingången på stallet. Blev väldigt fint och hindrar vårt gårdsgrus följa med hästarna och oss in i stallet. Målar lite och snyggar upp som alltid. Vi har lite hjälp av dotter och måg under vintern och då passar vi på att göra sådant som inte finns tid för annars.

Unghästarna verkar må väldigt bra och det växer och frodas. Caramella skal få skor när jag kommer hem samt stå i egen box bredvid sin dotter Yazmine. Det blir mycket lättare att börja röra på henne och sedan rida lite motion, hon är inte speciellt gammal och behöver komma ut i skogen för att må riktigt bra. Blir lite extra jobb men jag längtar verkligen att känna hennes mjuka gång.

Vi håller nu tummarna att vi kommer med på Romme Laura och jag, samt att vi får bra spår som jag fixar att vända upp på. Det är en riktig märr Laura inga tvivel om det.