Ljus i höstmörkret

In - by Elisabeth

Nu är verkligen hösten på väg in i vinter, ändå känn det ljust och hoppfullt vilket känns bra. Vi styr på med allt på gården som ligger på agendan men hinner inte med det vi vill. Beror lite på att tempot lugnar ner sig den här årstiden men även det faktum att vi har ovanligt mycket jobb.

De små årsfölen skall snart och helst innan jul gå i egen hage och Caramella äntligen få vila för sig själv. Vi har numer två rejäla uteboxar där dessa tre skall bo nattetid, blev riktigt bra. En del är gjuten nyligt och vi bör hinna med en till om vi står på. Mycket enklare att mocka samt att det blir bra om vi vill använda utrymmen till annat framöver.

Det är start på gång igen, ska själv köra Everest Sisu Bergsåker den 30/10. Blev spår 8 bakom bilen 1640 och det är väl så tråkigt som det går. Samtidigt ser jag fram emot vändning vad gäller spårlottning för Everest, den bara måste komma innan vinteruppehållet.

En start till är planerad i slutet på November för honom. Sensible Face går ett snabbare jobb på lördag med ny balans och utrustning. Faller det väl ut går vi till start inom kort hon och jag. Detta då hon tar sig fint här hemma hos oss, verkar trivas väldigt bra.

Tvååringen Soul Tan och jag har kvalat in för drygt en vecka sedan. Han skötte sig perfekt på en tung bana och med endast en baksko då den ena trampades av i värmningen. Tyvärr fanns ingen tid att fixa detta när jag upptäckte missödet tre minuter innan start (!). Vilken rejäl unghäst som fixar uppgiften ändå. 25.5 blev tiden.

Bungle Rain är äntligen frisk och fräsch, tränar och byggs upp för start i vår. Känns mycket fin. Även Trixie som bara är ett år (men redan varit ute i tre bakvarv på Dannero) sköter sin träning perfekt.

Våra hästar är på olika stadier men det är en härlig känsla just i år. Måste bero på att det fortfarande är lika roligt att jobba med det här, trots allt slit.

Hoppas nu jag kan skriva lite fortsatt uppåt efter loppet nästa vecka.