Mot Breeders

In - by Elisabeth

Jag nu kan man ju undra…efter fredagen och den misslyckade starten jag gjorde med Soul Tan? Samtidigt som han kändes konstig efter galoppen utan att för den skull trava direkt dåligt. Det är nu jag verkligen känner att det kommer till sin rätt att vi kommer med förklaringar till våra hästars prestationer ( eller våra egna). Jag missade även båda starterna på grund av min orutin på bakspår och tillägg då ”klippan” som skulle leda volten blev struken.

Jag provade med ny balans på Soul Tan då han varit på sig på höger bakkota i lopp, ville jag lätta balansen i hopp om att slippa småsår på kotan. Detta fungerade väldigt bra men….då blev fick han givetvis ett mycket lättare baksteg och slog ihop då jag valde skor fram. Det blev även ett mindre tramp på baksidan ( Ballen) av höger fram.

Då han tog det hårda lopp jag gav honom på mycket bra sätt anmälde jag till årets höjdpunkt Breeders Crown semifinal nu på fredag. Tvekade hela helgen tills jag ansåg att han skulle orka med detta och att det finns förhoppning att han kan göra ett bra avslut på sin fina säsong. Spännande är det i alla fall.

I torsdags så debuterade Laura Sånna och ja på Hagmyren. Hon var het som en vedspis, drog höger bak och bröt nedåt i banan varför jag tokhöll på högertöm. Vi tog en slant och hon gick en bra tid och är det inget allvarligt vid koll i morgon bör hon kunna tjäna ihop vad hon kostade i vinter. Är det däremot allvarligt går hon tillbaka till förre ägaren som fölsto.

Upp och ner är det alltid, både i travet och livet. Den som inte vet det har inte varit med tillräckligt.

Everest Sisu är fortfarande som en dröm att träna, det ska bli oerhört spännande att avsluta året för honom den 6/11 Bergsåker.