Mycket positivt ändå

In - by Elisabeth

Vi kommer tillbaka, alltid. Det känns mer än vanligt att detta stämmer i det liv vi valt att leva. Det har blivit två segrar och en ny häst inköpt sedan sist! Inte dåligt även om Soul Tan fått besöka veterinär bara fört att få veta att det inte är så mycket problem på den fronten. Det verkar som våra hästar tål loppen och det känns väldigt bra. Soul Tan och Everest Sisu vann i kuskdebut med Ingvar Nyberg samt att Everest även vann igen så sent som i måndags den 1 Juli. Denna häst hann även med ett lopp på Bergsåker där han travade 1.12.1 utan att att vara placerad. Känns hårt i hjärtat då man vill att sina hästar skall få utdelning om de är bra i lopp och träning.

Det är nu tre vinter i år och mer än 200 000 inkört men ändå är det bästa delen kvar. Det vill säga sensommar och höst.

Emilie K hostade inför start den 1 Juli och jag valde stryka. Efter kontroll hos veterinär hittades inget fel men värdet på blodet som jag tagit hemma låg lite högt och då känns det bra att jag valde hoppa över tävling. Det har rättat till sig nu och det innebär planering för ny start redan den 14 Juli Östersund om hon kommer med på sina låga poäng.

Everest tar jag nog ut i försök till Dam SM faktiskt, och kör själv. Jag har kämpat med självförtroendet och det har gått åt rätt håll.

Jag trodde efter senaste kallblodet i stallet ( Norm Elda) att det inte skulle bli fler. Dock har jag hela tiden haft ögonen öppna ochdet fanns förra veckan två jag skulle vilja träna. Tyvärr var ödet eller kanske nuvarande ägare till dessa inte på hugget så mycket och fram för allt så snabbt som jag tänkt mig. Får tänka att det inte var meningen att jag skulle ha dessa i mitt stall, bara för att sätta punkt på något sätt för ansträngningen att få köpa någon av dessa.

Bättre, och rent av lättsamt gick det att köpa Farmpilot! Han är två år och har premat/kvalat i Juni hos proffs. Det är dock själva uppfödningen jag är imponerad av. En av de finaste unga kallblod jag sett och hanterat. Anders har fått köra två pass och senast i morse red jag Everest med dem. Vilket trav (Farmpilot som han heter) har! Även lätt att köra enl Anders.

Det innebär givetvis med ny häst mer jobb men…

Vi håller också på att sälja fastighet i Övik, kontrakt skrivet men vi inväntar en sk. ångervecka av köpare men då besiktning av huset blev positivt hoppas vi att affären går helt igenom. Mycket nu igen!