Norm Elda till start

In - by Elisabeth

Nu är vi ute i lopp igen, Elda och jag. Ska bli så roligt även om det blev ett väl fyllt lopp och vi är flera som har mycket galopper i raden. Jag vet då en sak, för Eldas del är dessa inte hennes rätt jag. Hon har hittas sig själv och jag bara njuter av hennes synliga och kännbara glädje över det. Hon tar aldrig ”om” ens i en brant backe i sakta trav, samt går rejält fort hemma helt utan spö eller annan drivning.

Jag kommer givetvis in på Everest Sisu så fort jag tänker på drivning. Han visar fortfarande att han inte mår bra efter det hemska loppet, äter inte som har gjort förr till exempel. Han visar mer olust när man  stryker honom över kroppen. Det gör ont i mig att det är så här, men jag tränar ändå på. Finns inget annat fel på honom i travet eller något som jag kan se eller känna. Vi ger honom tid och försöker undvika bana i snabbare farter. Han skall dock hjälpa Soul Tan att komma framåt, därför blir det Dannero när brodden kan tas av.

Soul Tan är fortsatt fantastisk, en av de mest härliga unghästar jag kört. Minns att Bungle Rain inte var direkt smidig denna tid för två år sedan, även om han nog var lite större än vad Soul Tan är just nu. Känner dock att han kommer växa rejält i sommar.

Bungle Rain trampade sig vid fredagens jobb ( första för i år), lika som i fjol alltså. Inga banjobb med brodd trots att de var de minsta man kan ha. Även skorna är ju tunga bak och de har han ju inte normalt i jobb eller lopp. Vi får se om det blir nytt banjobb inom kort, lite beroende på vårvädret. Start är fortfarande planerad till 21 April Umeå.

Nu laddar jag och Norm Elda för att göra ett bra lopp och tid, blir svårt att ta sig långt fram även om hon travar som bäst. Det är flera som har märkbart stor kapacitet på start och vi 20  extra. Men skam den som ger sig i förväg, jag tror på henne och mig.