Nu är det mycket Norrut

In - by Elisabeth

Sedan sist har det hänt en del i Sörle. Caramella fick en fin dotter, helt svart den 5 Juni sent på kvällen. Allt gick bra och den fina tjejen är full av energi som sin mamma och syster ( två år)

Det har gått en vecka nu och vi väntar på papper från hingsthållaren så vi kan sätta namn på skönheten.

Bungle har varit ut på Solägnet även det den 5 Juni, blev tvåa. Detta på en måttlig tid och han var inte på humör att ta i, annars skulle han lätt svarat ut den som kom bakifrån. Jag har min teori och hoppas att jag har rätt då han skall starta den 18 Juni igen på Solänget. Munproblem, speciellt med att han inte bär upp tränsbett då det ligger i lanerna och skaver. Jag har nog alltid tyckt att han varit väl framåt men inte fattat ( och heller inte den tandvårdare jag haft i många år) att han har väldigt smal käke och även tunga.

Dåligt av mig men det hjälper inte att sitta fast i det utan bara utvecklas och lösa problemet. Alltså, lätt smalt tredelat bett samt bettlyftare. Jag fick tips av en tränare på Solänget ( S. Osterling) och detta fungerade väldigt bra. Känns som en annan häst att styra, ta upp och ge efter vid körning. Även att han ännu mer kan slappna av.

Blir ny tripp till Boden där det är stortävlingar på lördag. Soul Tan körs av Ulf O igen i ett treåringslopp som ser bra ut med bra spår. Har chans kan man säga. Everest Sisu skall starta i dag med Rickard N Skoglund. De står på tillägg och jag tog mod till mig att anmäla även Boden då han är tränad och stark men även att Soul Tan har sällskap denna långa väg. Det gick väldigt bra sist.

Everest Sisu känns faktiskt bra och har aldrig startat så tätt vad jag minns. En duktig kusk som vet vad han  gör är även ett lyft. Jag vet ju tyvärr sällan annat än full gas när jag kör lopp.

Trixxer inkörd och han går fortfarande på räls, bara är perfekt. Hoppas nu att friröntgen visar frisk i lederna efter sommaren. Trixupn´mysleeve ( Trixi) är snart premiemogen. Alltså sköter även vi oss här hemma:)

Nu ska vi ladda med smörgåstårta innan vi drar på Dannero.