Never Ending Holiday AB

Nu är vi på rätt köl

In - by Elisabeth

Det har varit och kommer att fortsätta vara full huggning som man säger som skogsägare! Visserligen skall vi gallra och ta reda på en del vindfällen i vår men det är en annan sorts ”huggning” jag menar mest. Verksamheten med våra mycket fina hästar.

Vi har varit ute i lopp tätt nu ett tag. Även om det inte gäller vinster i V75 ännu så har vi matat in drygt 100 000 hitintills. Det räcker till kostnad för grovfoder i ett år och det är en bra början.

Laura Sånna vår fina järnmärr, har varit på Solvalla och kämpade till sig en fjärdeplats på landets huvudbana där motståndet alltid är hårt. Hon gick nytt rekord och jag väljer att ta ut henne redan den 23 på Berrgsåker över kort distans. Denna gång kör jag själv då jag verkligen vill. Chip Life vår senaste stjärna var ute i torsdags på Bergsåker med lilla jag i sulkyn. Tyvärr lade han tungan över bettet då jag inte fattat att han behöver tungband. Det blev livsfarligt då han är topptränad och inte gick att hålla eller styra som jag ville. Vi fick tappstart på mååånga meter men….han var helt sanslöst bra och tjänade pengar och kämpade utan att vara trött. Tar åt mig som tränare denna gång, för det är ingen barnlek att vända en häst som inte tar i till att de stormar fram som han gör. Blir roligt den 25 Östersund med rätt utrustning och ännu bättre i form.

Soul Tan gick ut den 12/4 på Umeå, tyvärr slog han på sig då han var felbalanserad. Trots galopp gick han ikapp och årsdebuterade på en mycket fin tid. Detta visar på att fysiken och viljan är som den ska efter enbart träning och inga lopp sedan i höstas. Det är inte utan att jag undrar vad vi har i stallet.

För den oinvigde kan det låta skrytsamt med de so vet hur mycket jobb som ligger bakom samt att det inte är maskiner vi haterar….ja då förstår man bättre.

Everest Sisu, min specielle SM tvåa har äntligen slutat hosta och tränar. En koll i halsen i morgon och är det bra så ökar jag träningen och kan anmäla till Hagmyren den 5 Maj. Detta har jag sett fram emot sedan oktober.

Nu samlar jag kraft att matcha Anders slutföra vårt projekt i Övik. Denna strandvilla som vi lagt ner oräkneliga summor på och som kan bli klar till försäljning i Juni. Det är ett drömhus numer, även för mig som egentligen vill bo som nu på lantgård. Hade jag inte hästintresset hade denna fastighet stannat i familjen, så fint blir det.

Vårt fina fölsto Caramella bor numer på Gotland, utlånad i ett år beroende på att vi har fullt upp mer ändå här hemma. Hon kommer betäckas med Magic Tonight som är helbror med vår nu bortgångna vän Bungle Rain. På så sätt känns det ändå bra att få tillbaka en liten bit av honom.

bilden från seger nyår Solvalla 2014 med Caramella B.F.

Vi ser framåt!