Olycklig vecka.

In - by Elisabeth

Det som började så bra med Norm Eldas kval i söndags, slutade med olyckor av rejäla mått.  Norm Elda kvalade i söndags på en 39 tid trots att hon tappade käken i volten samt att jag hade problem att få den att fästa under loppet. Alltså, två galopper och ändå klarar hon tiden lätt. Vågade genast anmäla till lopp i Umeå kommande torsdag.

Där tog det roliga slut. I onsdags vid intag av henne och  Everest Sisu, var jag slarvig och lät henne ta några grässtrån utanför ettårig hingsthage. Det slutade med att hon slog bakut och fastande i tråden till hagen samt sprang över mig och jag hamnade under henne. Efter att jag fått en stängselstolpe i pannan. Söndertrampad muskulatur på insidan låret och ett djupt men litet jack i pannan bar det iväg till akuten. Fy för den lede vad jag har ont och hur jäkligt det varit  ont sedan dess.

Hästen fixade händelsen utan blessyrer men nu haltar jag runt men är samtidigt glad att vara i livet.

Händelsen innebar att jag inte kunde förbereda Bungle Rain inför loppet i torsdags som jag ville och brukar göra. Åka till Gävle och starta det ville jag då han känts så fin och blodvärden visat på frisk efter febern sist.  Anders joggade Bungle på onsdagkväll då jag låg på akuten och han var nöjd hur han kändes. Tyvärr halkade Bungle vid insteg i boxen på travet så illa att han inte kunde göra sig själv rättvisa i loppet.

Genom excellent kiropraktor Patrik Nygren, känns det som vi kan andas ut och hoppas ändå på liten skada för allvarligt fall. Kör ett banjobb nästa vecka innan anmälan till något lopp i Oktober.

Nu hoppas jag att benet mitt läker så jag och Anders kan åka och starta Norm Elda på torsdag. Givetvis vill jag upp i vagnen helst i morgon.