Oturen förföljer oss

In - by Elisabeth

Så känns det verkligen. Bungle Rain halkade åter när han skulle vända sig i boxen på Dannero. Bara rakt ner i stengolvet, samma sak som på Gävle för ett och ett halvt år sedan.

Det kändes som jag skulle svimma själv av oro för honom. Med perspektiv på händelsen vet jag nu att det inte enbart är för släta nya stengolv utan även han sätt att spänna sig när han ska vända i större nyare stall/box. Han är så laddad själv också. Trots att han var fin enligt U.O. i värmningen hade säker muskelömhet infunnit sig till loppen. Blev galopp och stel och drog ett ben och bröt mot kurvorna.  Tur i allt elända har vi en veterinär som kommer hem hit och det gjorde han på söndag. Nu hoppas jag att det är sista gången detta händer och han får känna på sin kropp och att den fungerar. Jag kommer köra provlopp innan vi måste kvala i slutet på Maj.

Soul Tan gjorde inte ett enda fel och U. O. gick efter instruktioner av mig att bara släppa av honom  och sen styra i princip. Enkel seger i enkelt sällskap, men han är ju bara tre år i sitt första lopp och redan vinnare. Jag är uppfödare, inte konstigt att det kändes stort!

Nu startar han åter på onsdag den 11 April Bergsåker. Ett liknade lopp men vi tar inte ut något utan hoppas och tränar på så ser vi hur det gick. Fin är han i alla fall.

Everest Sisu han varit på Solvalla och gick ett semesterlopp tyvärr. Tog inte i som jag kunde se, inte i närheten av det han kan. Det är otvivelaktigt så att han bör vara med i främre ledet och helst ledning eller dödens för att vilja anstränga sig lite. Nu kör jag åter själv för att känna hur han vill. Hoppas ridträning fungerar som en motivation för honom, blir mer av den varan när snön försvinner.

Vi tar nya tag som det alltid heter inom travet.