Så kom dagen…

In - by Elisabeth

Nu är Bungle Rain på anläggningen Julmyra hos Reijo. Det varit väntat hos oss en tid, men det har samtidigt varit lite hit och dit hos mig om när. Bungle var mycket fin ensam i ett jobb i torsdags och det stod klart för mig att det var dags att få lite åsikter och bedömningar av någon som jag valt ut på förhand.

Tanken är att han får möjlighet att träna på ett bättre underlag och köras mer på töm och utvecklas i sin spänst.
Samtidigt med ett bättre tempo än vad vi kan köra på här. Vi har mycket backar och inte vågrätt och slätt underlag på alla ställen. Det är då svårt att köra i tempo som jag bedömer fattas just nu för att kunna gå ut i start i höst.

Den mentala utvecklingen är jag mycket nöjd med så långt och han har definitivt den styrka som krävs för att gå kring 25 tempo i rundbanejobben. Givetvis får vi hoppas och tro att det inte händer något i det här läget och skulle det vara så att han inte skall tävla i några lopp allas i höst så kommer han hem för vinterträning som det känns nu.

Vi saknar honom redan men vet även att det inte går någon nöd på honom. Han vet vad som förväntas av honom det är min känsla, då han helt klart har förstått redan nu vad han ska göra. Det är en otroligt individ som vi har och jag hoppas att jag och tränaren samt skötaren skall hjälpa honom framåt dit han hör hemma.

Det är även så att Flame startar på Dannero på torsdag, vi har stort hopp om en slant och sänkt rekord. Jag kommer lätta lite på balansen samt sätta henne i Spidervagn om det ser bra ut när U.O. värmer bakom bil.

Vi väntar även på att Caramella skall vara dräktig med Trixton vid nästa veckas koll.

Alltså: mycket spännande vecka från nu.