Sommar, sommar och högtryck med jobb

In - by Elisabeth

Vi hade nog koll på allt som skulle göras sommaren 2018, men det blev mer segt än väntat. Givetvis spelar den mycket heta torra väderleken en stor roll i detta. Torka och bränder, lite avkastning i grovfoderskördarna är bara en del av problemen i sommar.

Vi reparera och säljer två fastigheter, färdigställer sjöbod, säljer bil och tränar/tävlar på med hästarna. Livet övrigt är inget att nämna, för det finns inte:)

Sedan sist jag noterade något här har vi startat på Solvalla med Soul Tan. Det blev tråkigt då vi fick galopp i en mycket snabb öppning, snabbare än någon häst gjort hos mig tidigare. Soul Tan är då bara tre år(!) Orsaken var den höga farten som han inte är van, samt att han kördes barfota för första gången. Det är omöjligt att säga helt säkert, vi fick även mycket hårt tryck från två håll i starten och Ulf hade precis nått ner på innerspår i ledning när galoppen kom. Det lägger vi bakom oss.

Det blev genast lite bättre då Soul Tan var tvåa från ett tillägg på Hagmyren 21/7. Jobbig inledning med att runda alla och sedan ledning i sista sväng men då kommer häst från kön med en ruggig spurt och min var inte med riktigt. Glad och nöjd var jag ändå. Siktar mot lopp 24/7 Bergsåker. Det blir då en månad uppehåll i tävlande vilket känns bra.

Bungle Rain har behandlats i leder samt Carpallsenskida på båda fram. Nu hoppas vi att det fungerar annars blir det troligen operation.

Everest Sisu tränas och jag kommer köra honom själv i Breddlopp 21/8 Solänget.

Caramella och föl Yasmine mår bara bra även de andra av hennes barnaskara. Trixi två år tränar nu mot kval i höst.

Nu ser jag bara fram emot hösten och svalkande vindar utan flugor och fukt i luften, det är min tid.