Stallets rekordhäst!

In - by Elisabeth

Så blev det i Östersund den 11 Maj. Vi åkte upp med Soul Tan i ett till synes hårt lopp med en favorit som verkade svår. Denne kunde inte göra sig själv rättvisa denna gång (vad jag såg) och då blev det åter en seger för Soul Tan och Ulf. Sanslöst glad blev jag då och känslan håller i sig. Fyra raka, det har ingen i min träning ännu fixat. Dessutom av fyra möjliga.

Soul Tan är jämn och stabil, gör inget fel varken i träning eller jobb. Mycket fin grabb på alla sätt. Med til Österund fick Bungle Rain följa för att försöka sig på kval. Efter alla turer för honom var jag givetvis mycket nervös inför loppet.  För säkerhet selade jag ut med helstängt, svansgaffel, strykkappor och en speciellt huva som det sägs vara lugnade. Det kändes inte så denna gång. Jag orkade inte annat än hålla honom på Östersunds träningsslinga, värma på bana var inte aktuellt alltså. Ulf hade en mycket pigg stor häst som blåste till ledning och avslutade sista varvet på 14.

Vad ska man säga om denna häst? Finns inte ord när man ser att han travar på det sättet. Kändes som jag vunnit redan i kvalet. En mycket fin kväll och helg blev det.

Egentligen skulle jag träna på med Soul Tan och inte ta ut honom förrän i Juni, enl plan.  Fick tänka om rejält då det var ett jättefint poänglopp till Bungle Rain redan kommande fredag den 25 på bodentravet. Efter lite velande har jag anmält även Soul Tan till ett treåringslopp samma kväll. Vi får se vad som händer i anmälningslistorna i morgon bitti. Kanske blir det en utflykt norrut:)

Vi har även fixat tänder med hjälp av Hästkarlen Larsson, samt hunnit avmaska. Vi är redo!