Tillbaka på banan

In - by Elisabeth

Det har varit en lång och trälig tid efter Jul för oss i Sörle, Nordingrå. Vi fick med oss en förkylning på senhösten via en unghäst (Genevieve Sisu) som kom till oss. Smittan har gått laget runt med olika grad av symtom. Norm Elda först ut en kortare sväng sedan rullade det på. Värst fick vår nyblivne tvååring Soul Tan efter sin op av lösa benbitar i början på December.

Nu verkar det vara över och alla tränar på, givetvis krånglar nu vintern och underlaget i stället. Just nu 7 plus och ingen snö kvar. Så är det nu för tiden, kan inte lita på att det blir vinter. Skulle underlaget vara mjukt fanns ingen anledning att klaga men tyvärr är det stenhårt. Blir mycket tung träning i skritt eller om det bjuds på isunderlag kan vi köra lite backe och intervaller.

Av ovan anledning är det lite konstigt att jag har en start på söndag, då jag ska ut med Norm Elda. Detta fina sto har utvecklats och vi har balanserat lite extra för att få travet att fungera. Spår två i lopp på Bergsåker, lite för högt anmält men vi provar.

Även Everest Sisu har gått flera jobb på Bergsåker under en period och eventuellt debuterar han i ett treåringslopp i början på Mars. Han tar det lite piano ännu men jobbar 22 ensam och det är jag mycket nöjd med. Vi kör ett rundbana på fredag igen ( med sällskap)                och bestämmer vidare därefter. Kan vara en häst för en del av årgångsloppen i sommar.

Bungle Rain har tränat på efter sin förkylning i januari, och är mycket fin även om det är långt till start. Tur i oturen att han hade toppkondition länge på förvintern, detta finns kvar i grunden. Han kommer matchas mot Derbyt, och det finns ingen exakt plan ännu men dock har jag skissat.

Soul Tan kommer troligen inte att premiechansas, då han blir i min träning kan vi bygga lugnt och ta premie och ev kval i år. Han går inte direkt intervaller ännu men jag är inte orolig;)

De ”små” flickorna som nu är åringar växer som de skall och jag är givetvis extra glad för Genevieve Sisu. Hennes far har vunnit två av de tre största loppen i Frankrike i vinter och kan ta en tredje seger snart.

Vi är på gång kan man säga men vi smyger.