Tillbaka till Framtiden

In -, Laura Sånna by Elisabeth

Det känns lite så för mig såhär efter den mycket vilande semestern. Det är här hemma framtiden och 2019 finns och det är skönt att vara hemma i den.

Det blev dock mycket krångel direkt vi kom till gården. Det blir svårt till och med att komma ihåg och rada upp allt som hänt sedan Luciadagen då vi kom hem. Vi tar därför en händelse som sticker ut:

Fredag morgon skall vi börja med att köra två hästar ( som vilat i en vecka), jag selar ut vår vinnare Laura Sånna och Anders vår fina unghäst med sex vinster i år Soul Tan. Allt känns toppen och vi skrittar då marken utan snö är hård. Utan förvarning då jag kör i täten börjar Laura studsa med sin bakre del men öron framåt och helt avslappnad men framåt i handen. Hon fortsätter då jag inte vill att hon skall trava slår hon till slut ett bakben över en skalm som knäcks. Jag kliver av men då hon tänker vända (och Soul Tan står förundrat och ser vad som händer) släpper jag tömmarna och faller ur vagnen. Hon travar in i skogen en liten bit och andra skalmen knäcks, hon är alltså utan vagn nu. Men släpande tömmar börjar hon trava utför backen i skogen och försvinner!

Inga skador på mig och Anders vänder och jag följer spåren efter Laura. Hon finns ingenstans och nära stallet försvinner spåren på den lite större vägen. Hittar en baksko i alla fall. Hon går en omväg hem och ingen olycka händer samt att hon verkar lugn men utan båda bakskor.

Givetvis hann jag tänka mycket innan jag fick se henne, rena mardrömmen. Allt var dock bra, skodde om henne och ut och skrittade på lördagen ( med slaggjord) samt till Bergsåker för jogging söndag. Detta för att kunna känna om hon kunde anmälas till Boden den 22/12 som planerat. Och detta är gjort nu.

Spår nio med 2140 autostart, hmmm? Ända till Boden och allt. Jodå händer inget värre dessa dagar så lär vi packa och åka för hon är i kanonform. Mycket fin i dagens jobb också.

Som tränare till dessa hästar som vi har får vi räkna med att de är pigga och glada samt att saker kan hända men när de gör det är man ändå inte beredd. Konstigt men tacksam att det gick bra såklart.

Vi förbereder oss på en bra resa igen uppöver landet.