Tredje Raka Segern

In - by Elisabeth

Så blev det den 24/4 på Bergsåker! Åter igen tog Soul Tan sig till ledning och där stannade han trots lite press. Detta var Soul Tans första start bakom bil men det gick mycket bra. Jag hade själv provat innan tävlingarna och min häst visade mycket fin uppfattning även i den frågan. Det är lite svårt att förklara för någon som inte är aktiv som både uppfödare, tränare och ägare till en sådan här häst. Fantastiskt glad och stolt är några ord.

Redan som föl tyckte jag nog satt han var en  snygg grabb. Blev lite stökig som hingst och kastrerades sent som ettåring redan. Klokt beslut tror jag då det inte varit några som helst problem sedan dess. Vi provar igen i lopp nästa vecka, vilken bana är inte bestämt änu. Två lopp finns att välja på.

Bungle Rain gick ett jobb i lördags och allt kändes bara fint ( fler hästar men vi hamnade i ledning) ända tills sista sväng. Det är just där vi haft det svårt med honom länge nu. Varit fin efter muskelbehandlingarna hela ”våren”. Tyvärr hade jag valt ut bakskor som inte gav fäster tillräkligt för Bungle, känns deppigt. Blev galopp där efter att jag prickat lite banpinnar. Därefter gick det inte få honom ta en kurva då han trampat sig i första galoppen.

Först trodde jag att han var skadad igen, men i dag (efter att han fått nya skor med bättre fäste samt sulor runt om) kändes han åter fin. Jag har behandlat bakknän men ultrapulslaser och Raditalliniment. Har min teori att han blev trött i bakknäna efter det dåliga fästet. Vi får se till helgen om jag tar mig till banan med honom.

Trixi fortsätter jobba på banan en gång i veckan och även om hon okynnesgalopperar finns det mycket fart i henne. Mycket rolig att köra.

Everest Sisu som ströks i tilltänkt lopp nyligt, var lite tjock i ett bakben och fick lite infektion där. Behandlat och kan börja träna fram emot helgen.

Alltså är det som vanligt med det här vi gör: upp och ner:)