Turnaround

In -, Norm Elda, Soul tan by Elisabeth

Det slog om rejält nu! Från min hästolycka och skada ( som är mycket bättre) och Bungle Rain och hans missflyt till nya höjder i stallet. Norm elda slutade två med all heder i sin debut i torsdags.

Höll undan till sista 50 m ungefär, till förmån för lite äldre mer rutinerad häst. Elda har framtiden för sig det vet jag men att hon skulle pinna på ensam i lämpligt tempo det trodde jag inte. Hon är ju inte het av sig även om hon är en pigg tjej, därför trodde jag att hon behövde gå i grupp. Vi har nu balanserat om och tränar på inför ny start i oktober.

Bungle Rain ser ut att mått bra av det som strulat, vi har fullt upp att sköta och träna honom. Är rejält på gång och det känns väldigt spännande att Ulf O kör en runda kommande onsdag med honom före tävlingarna på Bergsåker. Är allt till vår belåtenhet går han mot v75 på Ske den 8 oktober.

Jag är nästan säker på att Everest Sisu tas med för att gå ett jobb samtidigt även om jag och han får ligga på släp bakom Bungle. Bara roligt att känna på honom och hans utveckling. Jag har sagt att inte starta, men det går fort med en helomvändning igen:) Han gick 25 för någon månad sedan ensam full väg och hur mycket som hänt får vi veta på onsdagskväll.

Lilla årsfölet Genevieve Sisu e. Bold Eagle hämtas efter den 8 oktober som det ser ut nu, vi längtar verkligen. Vårt eget föl är mycket självständigt och kan börja stå lite i egen box korta stunder.

Då det varit Kriterie och auktioner har jag givetvis hållit lite koll, speciellt på Maharajah avkommor. Vi har Soul Tan, en av de i mitt tycke vackraste åringarna jag sett. Därför speciellt spännande att se på hans kommande medtävlare samt även värdet på avkommor. Tråkigt nog inget att hurra för och jag vet inte varför. De som tävlar gör det bra och ser fina ut, fattar inte. Kan vara att det finns ganska många till salu kanske. Detta sporrar oss här hemma att jobba ännu mer för att vägleda Soul Tan till en stark och snabb unghäst. Talang det vet vi att han har.

Där ser man hur trav är upp och ner, hit och dit oavsett hur bra man jobbar kan det gå åt skogen. Tur och bra hästar hjälper till mot nya framgångar, bara kämpa:)