Underhållande och uppbyggande

In Träning by Elisabeth

Nu har vi fullt upp här hemma att väga mellan de två träningsvariationerna ovan. Det är knepigt att lista ut hur man underhåller mellan starter på resp häst och nivå och ålder. Samtidigt oerhört stimulerande och roligt. Det är inte meningen att träna unghästar(som börjat starta) över gränsen så att de inte utvecklas på bästa sätt. Har man samtidigt en häst som närmar sig absolut toppform får man tänka till mellan selningarna.

Körvägarna här ute är isiga just nu och det innebär att man än en gång måste ha fantasi när man lägger upp passen. För Lassi som går mot kval är det lite svårt att läsa ut vad hon behöver. Hon är kallblod och bara tre år och man får blanda och ge i skallen på sig själv. Hur vi sköter oss som tränare visar sig vid nästa banjobb har jag tänkt.

Det känns som klokt att analysera varje dag vi tränat de olika hästarna. Samtidigt viktigt att se framåt och jobba mot de mål man har. Man kan tro om att vi som tränar hästar har ett långtradigt jobb, det skiftar dock mycket och blir sällan enahanda. Det är ju roligt!