Vår bästa tid är nu

In - by Elisabeth

Helt klart är det i alla fall min bästa tid. Nu har värsta turist och sommarstugeruschen gått över. Det blir lugnare i trafiken och även i skogen på de träningsvägar vi får använda. Samtidigt var det i år en kort soltid, dvs när man kan ligga raklång på en skön säng och sola. DEt känna snopet att de är mitten på augusti och endast ca två veckor med riktigt bra väder. Tur och något att glädja sig åt är att det kommer finnas hö och annat foder för våra djur då det var ranson i fjol.

I stallet är det verkligen roligt just nu, Soul Tan vann den 8/8 på Solänget. Det var stallets fjärde seger så här långt. Ändå törs jag inte helt lita på att Soul Tan funnit lugnet att fortsätta på det här fina sättet då det varit upp och ner i nästan ett år nu för honom.

Skulle vi hittat rätt däremot och denne fina springare kan utvecklas med sina framgångar, jag då kan jag säkert slappna av. Han är oerhört bra.

Samma dag hade jag även Trixi tre år( egenuppfödd efter mitt fina sto Caramella B.F.) till kval. Detta klarade hon men det var en del strul innan. Hon fick stå länge i box och vänta och blev laddad, busade lite på väg ut till banan och trampade lös en sko. Dock är hon travsäker och sprang hela loppet med glappande sko utan att galoppera eller göra annat dumt. Kusken ( Ingvar Nyberg) tyckte nog hon kändes konstig. Jag skall köra ett jobb om en par veckor som test och är hon fin på alla sätt tar vi ut i enkelt lopp. I annat fall blir det veterinär.

Tyvärr är Emilie K inte hållbar att tävla med, det visade sig också nu sist då hon startade. Trots behandling i båda framknän bla fungerade hon inte. Hon får försöka bli sällskapshäst.

Nu har vi en V75 start på söndag, Everest Sisu skall ut på Dannero. Loppet ser hårt ut men han står i alla fall 20 m före de bästa. Jag har ansträngt mig för att han skall vara på topp, hoppas vi har tur då spår 8 är stängt och han måste få komma igenom dit fram ganska snabbt. Samma kusk blir det.

Spännande.