Våren dröjer

In - by Elisabeth

Det är inte roligt alls att det kommit mer snö i går, snöyra rent av och kallt. Det går inte att vänta att börja starta även om banorna inte är som bäst häruppe i landet. Då måste jag ändå ut i något banjobb till med samma hårda underlag. Jag var till Bollnäs med Everest Sisu den 16 Mars, premiär för stallet 2018. Synd jag körde bort oss i första sväng, annars kan jag lova vi varit med. Öppnade för hårt på brodd och det högg rejält för Sisu tyvärr. Dra på trissor vad han gick sedan trots diskning ( som jag inte hörde) Vet inte hur det går till att få sådan ork och snabbhet nästan enbart här hemma på vinternmed honom. Han visade inga trötthetstecken efteråt trots att denne speciellt kille enbart gått 30 tempo på Dannero isbana en gång veckan innan loppet. Nu sätter jag upp Daniel O och kör mot Solvalla den 3 April ( om våra poäng räcker).

Innan dess skall Bungle Rain och Soult Tan ut på påsklördag Dannero. Hoppas på bra väder men vet att det är hög risk för hårt underlag och brodd. Båda har gått bra i de jobb jag kört på den balansen och det vore fantastiskt om jag fick korta ner brodden och köra utan fram. Bra lopp åt båda.

Efter att vi fått hjälp av Olof A med Bungle har det mesta bara löst sig. Karlederna är det enda som oroat, de går inte sönder men jobbet vi lägger ner är ett måste. Även Soul Tan har ungefär samma. Hygien är viktigt i alla fall. Vet inte varför Everest Sisu alltid klarar sig från allt sådant, men han tar inte i så det kan vara en tanke:)

Vi ser fram emot spårlottning och återkommer med detta.