Veckan som tog ut sin rätt på söndag

In - by Elisabeth

Ja, inte tänkte jag på just det förra vecka den här tiden. Alltså att det skulle bli mycket, kanske för mycket för mig att ladda inför samt även fixa. Givetvis står hästar i centrum och inget annat.

Måndag ner till Sigtuna för middag och övernattning på Wenngarns Slott. Tisdag kväll auktion där mitt uppdrag var att försöka buda in Ett underbart stoföl med Bold Eagle som far och ingen dålig mamma heller. Totalt slut på tisdagsnatt efter pärsen, som lyckades. Vi har utökat stallet med ännu en mycket fin och lovande stjärna, Genevieve Sisu.

Ta igen förlorad sömn går inte, och när onsdagen och allt jobb i stallet var klart kände jag medvetslösheten som lockande. Lyckades ändå samla mig att förbereda Bungle och samla mig själv att åka till Hagmyren på fredagsmorgon och det väntande loppet för oss. Här mötte min fina grabb de stora hästarna som innehade rutin. Från spår fyra på en mycket konstig bana, (som jag ändå vågade starta på ) spetsade han relativt enkelt med Ulf och kunde vinna på bekväm tid utan att ta ut sig. Hur bra kan det gå och att jag fattar det? Bara ser loppet om och om igen, trots att han slirar i kurvorna. Mycket tacksam över hästen och även att kusken körde på sparlåga med kontroll. Kan sitt jobb.

Hem och jobba vidare för nu i dag skulle jag själv kvala in Everest Sisu som bara är två år. Varför kan man fråga sig, vi ska ännu inte ut i lopp. Bara för att jag älskar att köra den hästen och att han är urstark för sin ålder. Annan anledning är att passa på medans hemmabanan kör sina travdagen, nära och igenkännande för oss. Gick bra, även om jag missa startlinjen rejält. 1.25.8 och jag bara ville skrika hur duktig han var, vilket alla kunde hör att jag gjorde. Under loppet. Inte populärt, men jag går inte att hejda när jag blir glad över hästarna.

Just nu vill jag helst krypa ner i bubbelbadet, men behöver jobba lite mer i stallet. Byta skor på Sisu, ultrapulslaser på Bungle, samt det vanliga utfodring och krama alla godnatt.

Nu väntar lugn vecka inför anmälan till Breeders Crown uttagningarna  Umeå den 2 september. Därefter hoppas jag på kval för Norm Elda och TÄNK,, om vi får åka till Valla och kriterieuttagningarna den 12 september med Bungle Rain. Vågar inte tänka på hur jag skall bära mig åt att ladda för hösten, men som alla aktiva vet: inget är för givet. Bara jobba på och vara tacksam för varje dag som förflyter enl schemat.

Bilden är på två av våra fina katter, som får agera symbol för att koppla av och vara vänner:)