Vi hämtar igen oss inför 2018

In - by Elisabeth

Ja, just vad vi behöver göra. Det blev en mycket tråkig historia kring det fina treåriga stoet Sensible Face. Inför loppet kändes det hysteriskt med henne. Het och panik gick rakt i igenom tömmarna till mina händer. Dumt att styra ut i loppet kanske men om inte, så hade jag nog missat att kolla upp henne helt igenom.

Det visade sig vara mycket allvarliga fel där blåsljud på hjärtat, nervskada i nacken samt lungblödning var det värsta. Tyvärr såg vi ingen annan råd än att låta henne sluta. Ta föl på detta fina välstamade sto skulle inte vara en bra idé.

När jag hämtat mig kom ändå suget att ha en starthäst i vinter varför jag köpte Kövras Spader. Nu återstår att se om vi kan komma ut tillsammans. En äldre kämpe som vet vad som krävs, samt att han är snäll men mycket tuff att köra.

De andra i stallet känns mycket fina som tur är. Caramella fick känning av juverinflammation efter avskiljning från Trixxer, det löste sig med lite antibiotika och massage samt mjölka ur. Får hålla koll på detta.

Vi fick snabbt kraftig vinter med mycket snö här vid årsskiftet, lite besvärligt så Norrlänningar vi är. Det tar tid och onödigt jobb i anspråk, men bara gilla läget. Fint underlag har vi i stället, bara köra på med vinterträningen.

Nu ska vi ta ett bad i vårt fina spa och litet glas vin inför nya året samt anta utmaningen att bli bättre.