Vilken resa vi gjort!

In - by Elisabeth

Helt fantastiskt kul och ett mycket bra resultat. Då menar jag Amatör SM på Åby i helgen. Klart resan blev jobbig allt annat skulle jag inte säga sanningen, men Everest Sisu kan resa och han gör det bra. Helt lugn och harmonisk är känslan jag hade när jag skötte om honom. Tyvärr blev det en mardröm för han resekompis Trixi som bara är två år. Det var för Everests skull jag ville ha sällskapet men det visade sig inte vara smart av mig. Hon var helt utom sig i stallet och jag kunde tyvärr inte gå ut och rör på henne då jag vet att hon kan stegra och vara mycket okontrollerbar när hon är på det viset. Nu gick det bra men hon är inte sig själv ännu. Vill inte äta kraftfoder men dricker och äter hö som tur är. Vi får invänta att hon hittar sig själv. Ångrar mig verkligen att jag tog med henne…

Vi blev tvåa efter ett lopp som jag själv är nöjd med även om det blev tamt kört av mina medtävlare. Utom hon som vann såklart, gick till ledningen och dämpade på tok för mycket för min det varför jag var tvungen att köra fram i dödens igen!! Everest är magisk i den positionen och gör allt jag begär. Denna gång körde jag inget med drivning som jag ändå kan peta till med spö. Jag bara styrde och smackade, när jag insåg att vi skulle med råge klara silvret då bara log jag. Vet inte om det hade hjälp att använda spö eller gunga eller nåt, bara att jag inte kom mig för. Det kanske finns kvar till det sista loppet vi gör för i år den 6/11 på Bergsåker. Hästen min verkar må förträffligt i alla fall.

Det är mycket att stå i som det är för det mesta. Ny start redan på torsdag med vår nya stjärna Laura Sånna. Vi åker till Hagmyren hon och jag för lunchtrav. Fredagskväll kör jag Soul Tan själv i Umeå….vi står 20-40 meter längre bak än den andra. Efter det loppet kan det vara så att han gör bokslut som det heter för i år. Han har ju sex segrar redan och flera andra fina resultat. Bara försöka köra på bästa sätt och få till det igen.

Som sagt, det är mycket nu och det går bra.