Vintervilan uteblev

In - by Elisabeth

Då vädret varit upp och ner (ungefär som en dåligt höst)har vi fortsatt träna och tävla lite sporadiskt. Detta trots att marken på våra träningsvägar inte varit optimala har det gått väldigt bra att hålla hästarna i form.

Everest Sisu startade på Solvalla den 22 Januari och höll på att vinna. En störning av ett annan ekipage som bröt ner mot Everest gjorde att han tappade lite fart. Som vanligt hade han körts fram i dödens innan detta missöde inträffade men övertog ledning inför sista sväng. Sedan kom denna störning och han låg då trea. Då jag vet att han inte blir direkt trött var det mycket roligt att han kunde kontra och knipa andra platsen. Nu har denna fina travhäst tjänat över sexhundra tusen hitintills. Otroligt bra tycker jag.

Soul Tan var även han anmäld till Solvalla men vi fick stryka ur loppet innan start. Han hade även nu problem att gå in felfritt med hög fart i kurvorna.

Skönt att inte chansa och starta då han har en seger i sin resultatrad, just från Solvalla i november. Nu har vi besökt en liknande kiropraktor men som kan lite annat också.

Efter lite åtgärder på Soul T, fick jag tips om balansering för att förbättra hans framsteg. Vi tränar på nu och jag kommer köra ett banjobb vilket jag nästan aldrig gör annars. Nu är det nödvändigt med ny balans för att se om det fungerar. Det var annars inte mycket fel på min häst.

Trixi var även hon ut för någon vecka sedan men tyvärr var hon helt frånvarande när loppet gick. Hon tog inte i på allvar denna gång och vi får ladda om och leta nytt lopp då hon inte är sjuk eller nåt annat.

Vi har fått svar på halsprov på Farmpilot och det var bara fint så då tränar vi på. Hoppas på en första start för honom i Februari om allt går bra med förberedelserna.

Ska vi starta de andra mer rutinerade hästarna krävs det fortsatt sommarbana på de travbanor som ligger nedåt landet. Jag vill slippa broddar i skorna på de hästarna. Bara att hålla koll på vädret.

Just nu har vi ett tunt snötäcke som duger helt perfekt att träna på. Vi är lite optimistiska inför året när det gäller hästarna och det är roligt nästan jämt att arbeta.

Snart bör det komma barnbarn också, spännande och fantastiskt på alla sätt.

Bilden Everest Sisu för tre år sedan, lika fin ännu.