Caramella B.F.

In Caramella B.F. by Elisabeth

Caramella har en stamtavla som ger stabilt intryck från modersidan främst. Frida Filiokus ( blivande  elitsto?) har gett flera ston med gott om kapacitet som även påvisat resulat utöver det normala. Hon är själv rejäl på alla sätt i exteriören. Canaka B.F är mest känd som första avkomman och därefter kommer hitintills Caramella. I skrivande stund tävlar Canaka B.F. i högsta klassen och är alltid att räkna med ändå. Enorm inställning att alltid göra sitt yttersta. Vi köpte även Canmore B.F ( Scarlet Knight) 2013. Visade hos oss en mycket fin kapacitet men efter inkörning och uppträning sålde vi henne hösten 2014 till förmån för att köpa in Bungle Rain.  Åringen Canwin B.F. från 2014 är den första hingsten och kommer att bli mycket intressant att följa.

Pappan Amer I Can är inte någon elithingst men har passat bra på Frida som vi ser det. Caramella är en sällsynt ödmjuk individ med ett mycket stort hjärta om man kommer henne nära. Hon erbjuder hela sig själv i allt hon gör, det är inte så vanligt. Inga olater överhuvudtaget men vill inte stå still när hon arbetar. Det bland allt annat gör att vi passar perfekt ihop.

 

Caramella syntes som nykvalad 2 åring ( f 08) tidig höst på nätet. Jag fastande direkt och för enda gången i historien sa min man inte ett ord emot (!) Kom överens med uppfödare och ägare Björn och ”Carra” kunde resa uppöver landet. Har aldrig ångrat men varit nära att ge upp minst en gång. Många problem har avlöst men något råämne var hon inte för mig förrän hon som som treåring travade in på tredje plats i E3 revanchen Gävle. Jag började fatta en del som tur var. I skrivande stund har hon tillbringat sin första dag som staketbyggare. 3 raka, varav 2 i rad på Nationalarenan och i går som sista vinnare för 2014 på svensk mark. Oförglömligt. Det blev totalt 9 segrar 2014 och vi vågar nu sikta mot eliten med just henne efter 12 år inom travsporten. Man får vara ytterst tacksam.