Det drar ihop sig rejält

In - by Elisabeth

På lördag morgon väldigt tidigt lastar jag Everest Sisu och även Soul Tan mot kriteriefinaltravet på Solvalla. Soul Tan startade så sent som i söndags och mycket tyvärr fick vi galopp i utgången av sista sväng med chans på seger.

Det var helt mitt eget fel som tränare att det gick åt skogen denna gång också. Jag hade ändrat ( igen!) på utrustning bara för att i mig värld göra det bättre för hästen i loppet. Det blev fel och vi hade tur att kusken kunde ta in hästen min i något sånär lugn och ro. Han blev i loppet stekhet av min ändring till annat tränsbett. Ajjabajja på mig!

Därför var det extra roligt att Soul Tan kom med i lopp på Valla då vi ändå ska ner. Det är inget dåligt lopp det heller och vi har chans på bra placering då hästen är fin i travet och är i form. Tråkigt spår men vi gör vårt bästa med den utrustning som borde göra honom hanterbar för kusken.

Everest Sisu känns otroligt fin, går framåt hela tiden i träning. Jag vet att omvärlden inom travet, speciellt spelarna inte tror att vi har stor chans men vi struntar i dem. Det är en månad sedan han gick lopp och de flesta vill ha ”lopp i kroppen” , men min Everest behöver vara löpsugen om då kan man inte starta för ofta och för tätt. Bara förbereda allt som går här hemma.

Vi har fått hem Baltimore Face och han är mycket snäll och lugn. Troligen är han inkörd men för att ge honom chans att se sig omkring här så tömkör vi och bygger förtroende till att börja med. Det kommer att bli kastrering då han inte släpper ned ”kulorna” och detta gör vi mot vintern när han är helt i vagn och tränat lite.

Det är stora saker på gång då jag planerar köra lopp själv i direkt anslutning till att vi kommer hem från Solvalla. På söndag styr jag ut Farmpilot i ett breddlopp på Dannero om inget konstigt händer. Jag har varit sugen köra länge men inte vågat anmäla och nu är det alltså dags! Kul.

De andra tränar på lite lugnt och vi har inte brådska att skilja Candy Tonight från mamma ännu även om hon har åldern inne. Jag skall låta Caramella bestämma själv, det blev så bra med Yazmine för två år sedan. Hon fick gå till åtta eller nio månader i samma stora box som mamma och i samma hage lika länge.

Nu planerar jag för fullt för helgen och hoppas och tror på min och mina hästar!

Bilden är Baltimore