En snygg vändning

In - by Elisabeth

Ett äkta bevis på hur det är i trav för många av oss fick vi med början i fredags på Solvalla. Från att haft en ”down period” steg solen rakt upp för oss!

Med start den 9/10 Solvalla:
Jag hade Daniel Olsson som kört bra åt mig förut i sulkyn på Everest Sisu i ett på förhand bra lopp. Det gällde bara att kunna avväga för kusken när han skulle ställa på då vi på nytt hade bakspår. Daniel valde att söka sig framåt redan i andra sväng då tempot bedarrade och Everest satt än en gång i dödens position. Denna gång var det inget snack och han kunde avgöra som han brukar, dvs. utan att förta sig. Tiden blev än en gång under 13 och det kändes mycket stort för mig och tårar trillade av glädje och stolthet. Även kusken var nöjd som jag kunder förstå.

Helgen flöt (!) på i regnets tecken och den planerade starten på Solänget för Soul Tan kändes i fara. Detta då den banan bruka bli hård vid ihärdigt regn.

Visst var det uselt väder och underlaget vet jag inte hur jag ska beskriva. Det var inte dåligt fäste i den och inte heller värst smetig. Oavsett så demolerade Soul Tan och Rickard fältet från dödens här också. Ingen kunde hota dem och jag kan inte beskriva känslan när de gick i mål.

Två raka segrar som inte kan diskuteras bort som att hästarna inte glänste. Mycket stort!

Efter dessa dagar har jag inte kunnat fokusera på mycket annat än hästar och allt som vi gör. Städning, göra höst ute kring gården mm har det blivit si och så med. Det fick bli en sådan period resten av veckan faktiskt, dvs att jag skjutit upp tråkigt mot att verkligen njuta av vad hästarna ger oss. Det kommer ändå gå bra i år också med allt inför vintern.

I tisdags kollades Everest upp och det var inga stora bekymmer, lite behandling i ett framknä och bakkota. Vår nya grabb Baltimore Face kastrerades samtidigt och det gick bara fint. Han hade inte släppt ner båda ”kulorna” och då ska man inte vänta tycker jag. Vi räknar med att kunna börja tömköra igen nästa vecka och då kommer vagnen på snart. Fortfarande en fin häst!

Nu är det fredagskväll och lite avkoppling innan allvaret för både oss och hästarna börjar inför start Solvalla den 4 nov för Soul Tan och den 11 nov för Everest precis på min 59 års dag.

Bilden är Caramella B.F 2014 vid en av de sista vinsterna innan hon fick bli mamma.