Här står De!

In - by Elisabeth

Det är självaste Bronsdivisionsvinnaren från i går Everest Sisu samt Yazmine två år som putsar varandra på betet i morse. Kanske får Yazmine veta att Everest blev 110 000 kr rikare i går.

Hela våren och sommaren 2020 har passerat utan att jag kommit mig för att notera något nytt. Ändå har det inte saknats händelser i vårt liv och hästverksamheten.

Vi har blivit fler i familjen genom två fina barnbarn. En av varje blev det och det känns fantastiskt. Tveksamt dock om det blir ryttare eller kuskar av dem men det visar väl sig. Har försökt nog att få mina egna barn intresserade så detta lämnar jag till de små att själva bestämma framöver.

I stallet förutom Caramellas föl Candy Tonight som föddes i mars, finns numer även Mill Diva. Det är ett tvåårigt sto efter The Bank som vi köpte i våras. Blev operation av lösa benbitar direkt och nu tränar hon på mot kval. Fin men inte helt redig att hantera i körning tyvärr. Detta trots att hon gått premie direkt före köpet. Vi jobbar på med henne då det känns som kapacitet som räcker.

Detta har även vår egen uppfödning Yazmine, både premie och kval klockrent under sommaren! Mycket fin och kanske blir det något lopp i år, vi får se.

Farmpilot har startat 8 gånger och det har varit mest galopper men han har en väldig fart och vill springa. Nyligt fick vi behandla båda framknän och jag hoppas det är dessa som spökat i galopperna.

Helt sagolikt har vi nu fem segrar hitintills i år och det är Everest Sisu som står för fyra och Soul Tan för en seger nyligt. Han fungerade äntligen och som han vann i ett relativt hårt lopp på Solänget sist!

Nu är han anmäld till den stora dagen Sundsvall Open Trot, även om det är utanför V75. Han har fått dåligt bakspår men det finns chans ändå tycker jag.

Everest Sisu fick väldigt dåligt spår nu senast V75 debut i Bronsdivisionen. Trots detta, spår 11 volt 2640 m vann han! Det känns ännu väldigt ofattbart att skiva det. Han vann säkert utan att vara pressad speciellt. Vilken häst vi har! Finalen går den stora Kriteriedagen på Solvalla i slutet på September.

Vi har kommit igång sent men vad gör det, hösten är vår tid!