Ingen lugn stund

In - by Elisabeth

Det är ingen överdrift på den här gården. När jag som bäst tänker att en vecka ser lugn ut, kollar jag noteringar todo och lägger ihop det med allt som bara händer här hemma och i våra liv. Det liknar inget eller allt varje gång.

För tillfället hade jag till exempel satt mig till ro med att vi har sju hästar i stallet med årets föl inräknat. Men så halkade jag in på Kolgjini Sales/Menhammar och det gick som det brukar. Det blir alltså åtta hästar här inom kort! I och för sig är det var vi gör numer men att köpa en till unghäst och en hingst dessutom. Hmmmm.

Tro nu inte att det finns någon ånger, det existerar inte för det som är gjort är redan klart och nu gäller det att ta ansvar för sina handlingar som alltid.

Jag har haft lite koll på de hästar som bjöds ut i just denna auktion lite mer än de som hunnit vara denna vår och sommar. Inte för att jag delgett Anders direkt men kanske indirekt även om han inte förstått det. En sådan fin lördag när två hästar tränats och en annan blivit skodd och lite god skumpa tappat sin kork efter duschen.

Hursomhelst visade jag honom vad jag hittat som kunde bli ett fynd då stammen inte innehöll Propulsion, Muscle Hill vilket är det heta just nu.

Nej det blev annan mycket intressant unghingst efter Mosaique Face. Vilken fin häst vi fick för rimlig summa! Baltimore Face. Givetvis redan nu rätt hög men mycket lätt typ och ett steg helt i min smak samt med mycket fint huvud.

Hoppas nu att han kommer hem redan på Torsdag denna vecka, vi har box redo! En vecka att acklimatisera sig och sedan börjar vi tömköra. Va kul och spännande!

Vi jobbar såklart på med Everest Sisu, Soul Tan som varit på koll hos veterinär utan anmärkning och det blir lopp inom kort igen för dessa båda. Soul T Dannero den 20 och Everest siktas mot finalen på Solvalla den 26. Det är en an de större travdagar i landet med Kriteriefinaler för treåringar. Nu gäller det att toppa en form med ca en månads tävlingsuppehåll!

Tänkte även hinna med att ev anmäla Yazmine till tvååringslopp inom kort förutsatt att hon känns bra denna vecka i jobb. Eller ska jag vänta till våren?

Farmpilot är frisk och fräsch men vi ser inga lopp utan bygger mer styrka då han gått många lopp redan och är bara tre år.

Spännande, mycket jobb och ingen tid att tänka mer än positivt. Bilden är stjärnan Baltimore Face:)