Nu gör vi bokslut!

In - by Elisabeth

Men väldigt gott samvete kan vi och hästarna ta lite ledigt i December och träna ner som det heter. Denna säsong som började liksom fjolåret lite trevande har avslutats på topp.

Den sista vecka har vi åkte ner till Stockholm och storbanan Solvalla med en seger förra tisdagen och i går en mycket hedrande andraplats. Soul Tan var ute först i ett lopp där han tyvärr ännu en gång tvekade och fick galopp i första sväng men nu kom tillbaka och vann säkert. I går startade Everest Sisu från spår elva och kunde köras upp i dödens där han endast förlorade med en nos mot en häst som liftat med på innerspår.

Normalt skulle jag tänkt att Everest borde vunnit men efter hans lopp i år kan jag bara le och lyfta honom för den stenhårda individ han är. Samt snällaste!

Så här långt har hästarna sprungit in nästan sexhundra tusen, men då vi har bokslut på riktigt i företaget nästa år i April kanske det kan bli lite till. Vi ser verkligen fram emot.

Trixi har vi hos tränare i Umeå men hon kommer hem i morgon då jag inte har rätt känsla för att hon är där. Vi har även sålt Joyful Melody nyligt och det är lite tomt nu. Vi hoppas att hon och Rebecca som är ny tränare ska trivas och utvecklas tillsammans. Det är ett mycket fint sto, vilket skall bli kul att följa.

Det är lite sjukdomar i stallet just nu ( därför extra bra att två av hästarna presterat till trots). Farmpilot har fått en halsinfektion efter en förkylning och Google Sisu har vi varit till veterinär och behandlat på flera ställen i kroppen.

Det är nog det som känns tyngst ändå, vi har inte ens kunnat komma till en fullföljd start med honom sedan köpet i september då han var anmäld till lopp men inte kändes bra i första banjobbet här.

Orolig är bara förnamnet att han inte skall hålla ihop för oss. Det är annars en mycket fin individ och det finns givetvis hopp. Jag är dock en person som använder magkänsla fullt ut och tråkigt nog just i detta fall kan jag ha rätt då det är som det är med honom.

Vi som håller på med den här verksamheten inom travet är överlag väldigt härdade och vi vet att det är levande varelser som kan som vi människor få problem. Faktum är att det roligaste för mig som tränare är att hitta en lösning som fungerar fullt ut. Vi har givetvis hjärtat med i allt som har med djuren att göra och detta styr mycket hur vi själva mår. Konstigt eller inte så är det så.

Nu ska vi ta nya tag och vara positiva, problem är till för att vi skall bli bättre på det vi gör.

Kom igen vinter med lagom med snö!

Bilden är Everest Sisu i natt hemkommen från Solvalla.