Spänner bågen

In - by Elisabeth

Japp, det får man säga då vi anmält Everest Sisu till E3 bonus på Bergsåker den 10. Det är ju där som en del årgångshästar laddas inför försöken. Vet inte om vi direkt är med för den anledningen men bra prop åt min fina lilla häst. Everest mår bara fint som det känns, men någon träningsdemon är han inte. Bara så där lagom utan att bränna allt i att vara stekhet. Rätt skönt med den typen faktiskt och han ligger mig mer varmt i själen för varje dag. Vi har fått spår sex och jag kan inte annat än vara nöjd över det. Travsäker och kan vara snabb ut om man vill det. Sedan OM ingen kommer emellan och han får ligga i ledning ( känts mycket fin förut med det upplägget för mig) ja då får de kämpa. Kanske vill kusken ta det lugnt i ett lopp till och ligga lite lågt? Tja, vi får se men mycket spännande.

Jag har plockat bort Soul Tan från tilltänkt premie den 22 på Dannero. Måste vänta då han kan bli något ändå för premiechansningen. En mycket stor talang som inte gör något fel.

Bungle Rain är nu helt genomgången på alla sätt efter kastrering, i dag kiropraktiskt. Endast lite muskulärt som jag provar fixa själv med laser och massage och stretching. Han följer med till Bergsåker för ett jobb där jag vill se främst att han travar perfekt in i första sväng med lite högre fart. Om det är så att jag blir nöjd går han ut i lopp 22 på Dannero.

Nu är ettåringar i vagnarna. Det gick helt lugnt till för Trixi som verkar vara inkörd redan. Medan Genevieve hade lite bråk för sig i den tvära svängen som blir direkt ute ur stallet. Hon är även lite seg och vill stanna och se lite emellanåt. Det är inga problem om de inte gör detta till en vana efter inkörning. Det ligger iofs på tränaren att avvärja:)

Skönt hur som helst att jag har alla hästar i jobb nu igen, efter deras ålder och utveckling. Stimulerande så det förslår. Elitloppshelgen kan bli mer än spännande annat än trav, Caramella fölar den 26 om det går enl plan. Namn är klart på fölet som får ett som passar både kille och tjej. Hoppas på nytt sto, det verkar vettigt i stallet.

Sol, kommande sommar och trav!