Stallet går bra och vi utökar!

In - by Elisabeth

Det har hänt mycket sedan jag sist satt mig ner och summerade. Everest Sisu vann sitt lopp på Dannero samt var även knappt slagen trea på Bergsåkers Open Trot i loppet därefter. Det är väldigt stort av en lite amatörtränare att ens ha en häst som har poäng och duger rent kapacitetsmässigt på V75. Nu verkar det som jag har en fin häst som är att räkna med även som vinnare. Sanslöst att ens tänka på det.

Inte nog med ovan framgångar även Soul Tan startade den 29 i mindre lopp på Dannero och var tvåa. Han hade relativt enkelt kunnat vara först men det var tyvärr inte möjligt att låta honom löpa ut i kurvorna. Det är troligen samma problem som tidigare, d.v.s att han touchar i hoven på vänster framsida hov med den högra. Vi kommer jobba vidare med detta och det finns tid bokat hos veterinär om de ändringar jag testar i träning inte hjälper.

I tisdags den 27/8 köpte vi en till ”Sisu” häst. Nämligen en liten fin pojke endast tre år vid namn Google Sisu. Denne har två raka segrar och en seger till tidigare i sommar i sina resultat. Han är i dag tränad lite lämpligt då han kom hem till oss så sent som torsdag. Han verkar toppen på alla sätt. Det är klart att i våra backar här i kring har han inte varit förut och de kommer ta lite tid att bli starkare. Han har intjänat ca 100 000 och det finns gott om lopp för honom. Vi avvaktar några veckor och tar lite prover mm för att kontrollera han status även på insidan. Spännande är det!

Här hemma har vi sålt av vårt hus i Övik och vi fortsätter försöka hinna med lite förbättringar både på bostaden och övring fastighet. Kommande torsdag kommer vår stjärna Caramella B.F. hem och är dräktig. Det blir verkligen mer jobb och Anders håller som bäst på att bygga en ny boxplats för att inrymma 8 st hästar. Därefter är det fullt inte enbart med plats utan även arbetsbörda räknat. Gäller tänka till så att man hinner ge alla det som de är värda för att kunna må bra och utvecklas.