Stopp i maskineriet

In - by Elisabeth

Så kan man kalla tiden som varit, ca en månad. Vi har åkt med flera hästar till veterinärer och kiropraktiker på flera orter. Hästarna är inte direkt slitna men en par stycken har ryggproblem vilket jag inte är vad att ha på dem. Det är mycket backar här såklart och kan vara att vi har haft torrt och varmt och det blivit för jobbigt för dem i vår sandbacke. Vi får nog aldrig veta som vanligt. Skönt att få en förklaring till Everest Sisu som inte tagit i loppen på slutet. Min fina treåring Trixupn´mysleeve har inte kommit ut i lopp ännu tyvärr. Då jag vet att hon har lite benbitar under kotorna som tydligen inte går att operera måste jag nog konsultera veterinär igen.

Google Sisu känns nu bra och troligen skall jag ut i lopp den 12 med honom på Bergsåker. Jag har inte kört själv på länge och velar lite om jag skall leja även denna gång.

Det som är uppåt är vår fina Farmpilot som går som en klocka. Vi vågade åka på unghästbedömning med honom förra lördagen och vi kan nästan inte tro att han vann hela tillställningen. vi har gått vidare till landsfinal på Wången i Östersund den 26-27 okt. Då har vi just kommit hem från semestern och bör vara laddade.

Behöver träna på en sak endast med honom och det är att leda i volt samt i trav för hand. Denne kille är framåt och på visningen drog han iväg lite väl och busade. Det är dock en klok kille och lyssnar och lär. Vi hade inte tränat något inför denna visning. Körprovet gick dock nästan perfekt och han är verkligen lovande inför treårssäsongen.

Vi kommer troligen ut med några fler starter i november innan vi går i vinterträning. Allt beror på väder och hur hästarna vill.

Men just nu skall jag packa lite badkläder för vi åker om en vecka. Bild Farmpilot vid bedömningen.