Tankar efter Kriteriekvällen

In - by Elisabeth

Vi åkte ner tidigt och allt gick bra med resa och installation av hästarna. Det var senare under förmiddagen och dagen jag blev störd på olika sätt som jag inte hade hoppats på. Det är oerhört viktigt att de som jobbar runt hästarna (alltså de som tränat och förberett allt en längre tid för just en sådan här dag) får den uppladdning och lugn och ro de behöver. Det fick inte jag och det var inget jag kunde råda över.

Det som känns skönt är att mina hästar presterade på topp efter de lopp de fick. Inte optimalt alls. Nytt rekord av Everest som gick 12.1 fullväg från dödens. Dit han kördes redan i första sväng. Det blev för hårt tempo denna gång och han höll till sjätteplats i Bronsfinalen.

Soul Tan hade bakspår och kördes i tredjespår sista varvet och kunde ta en fjärdeplats. De var mycket tappra.

Nu gör jag en ordentlig vändning och nystart, det kommer visa sig hur det blir. Det känns i alla fall väldigt bra nu och hästarna mår toppen som jag känner. De båda kommer ut den 14/10 och 24/10 är det tänkt.

Jag var själv ute med Farmpilot och vi blev diskade på tre galopper i söndags. Körde barfota fram och det blev lite för lätt och jag körde uselt. Glöm!

Nya grabben Baltimore Face skall kastreras inom en par veckor, han är jobbig och ser ut att vara klapphingst. Det är inte bra, så vi gör valack av det hela. I övrigt en mycket fin häst. Det känns inte så tokigt ändå med travlivet.

Bilden är Farmpilot.