Tungt besked och virriga tankar

In - by Elisabeth

I dag fanns tid hos veterinär för att kolla upp den envisa svullnad som Soul Tan har haft sedan några veckor. Tyvärr var alla mina farhågor sanna då han har en skada på gaffelbandet höger bak. Väldigt jobbigt besked då jag aldrig haft en senskada hade jag hoppats att inte få det heller. Känns skamligt för mig som tränare. Det kan ingen ändra på hur snälla människor är att stötta på olika sätt. Det är dock jag som tränare som missat något väldigt viktigt i träningen. Benet har varit svullet och jag har visat upp det för annan veterinär och de sade att det inte såg ut som senskada men begynnande lymfangit. Så var det kanske just då men då svullnaden gick ner körde vi ett pass. Troligen var det då det hände.

Nu gäller att följa annan veterinär och hennes behandling så kanske vi har ha tillbaka honom om ett år ungefär.

Farmpilot kollades upp och behandlades i vänster bakknä vilket inte var mer än ca 1 grad. Kändes skönt och nu kan vi lägga upp ny vinterträning på honom och vänta ut växperioder och hans mognad.

Annars är det glädjande att Mill Diva klarat kvalet galant och Everest Sisu vilar och skall gås igenom den 14 Dec och därefter tränad inför våren.

Vi har det vi gör:

Bilden ”nya” Mill Diva som nu varit hos oss sedan slutet på Maj.